8. dubna 2018

Attack the Block (2011)

Big alien gorilla wolf motherfuckers.

zdroj: imdb.com
IMDb. Attack the Block byla kamarádčina iniciativa. Absolutně jsem netušila, o čem to je, a myslela jsem si, že se díváme na komedii. Byť tam byly fajn hlášky, vyloženě komedie to nebyla a přiznám se, že ze začátku pro mě bylo komplikované se chytit. Pak se to hodně rozjelo, takže to docela drželo pozornost, ale nemůžu říct, že by mě to vyloženě bavilo - prostě asi nejsem na takové ty thrillery, kde něco žere jednu postavu za druhou, až zůstanou jen ti hrdinové.

John Boyega (Moses) byl fajn, ale na patnáct rozhodně nevypadal (nicméně ani na těch devatenáct). Alex Esmail (Pest) hrál pravděpodobně jedinou postavu, která mě bavila. Jodie Whittaker (Sam) to chytla docela dobře, protože se narozdíl od jiných ženských postav podobných filmů chovala aspoň logicky. Potěšil mě Nick Frost (Ron), měl super image.

Jediné, čím mě ten film skutečně zaujal, byl způsob, jakým byli ztvárnění mimozemšťané. V podstatě to bylo nesmírně jednoduché - jen černý kožich a svítící zuby, ale byla jsem překvapivá, jak efektivní to bylo. Upřímně, když zrovna neukazovali, jak to něco trhá, tak to bylo opravdu děsivé. I příběh za nimi byl relativně dobře vymyšlený - vlastně jsem měla scénáristicky problém jen s tím koncem, který rozhodně pro Mosese nevypadá dobře.

Jak jsem psala výš, celkově mě to prostě nechytlo, ale jsem si naprosto jistá, že jsem se spíš minula žánrem než že by ten film byl špatný.