2. října 2020

The Fall (2006)

"What a mystery this world. One day you love them and the next day you want to kill them a thousand times over."

zdroj: imdb.com
IMDb. The Fall jsem měla na seznamu celých pět let, přežil i jeho dvě čistky, ačkoliv nemám nejmenší tušení proč - nevzpomínám si jak jsem k němu přišla ani proč jsem to chtěla vidět, a po nasledování nejsem o nic moudřejší. Nebyl to špatný zážitek, ale na typ filmu to pro mě bylo příliš dlouhé a spousta záběrů mi přišla víc na efekt než ve prospěch příběhu.

Lee Pace (Roy Walker) se mi líbil, byl přesně ten správný mix manipulativního a nešťastného, kterého by člověk chtěl mít rád, ale tak úplně to nejde. Catinca Untaru (Alexandria) se mi líbila hodně a hrála skutečně povedenou dětskou roli - bylo vidět, že se při psaní scénáře řídili skutečnými dětmi a vyhnuli se tomu křečovitému mladému dospělému, kteří mi lezou neskutečně na nervy. Na Wikipedii jsem četla, že většina jejích scén byla improvizovaná a bylo to hodně poznat - ale tím dobrým způsobem.

Justine Waddell (Evelyn) neměla úplně roli, kde by měla příležitost vyniknout herecky, byla spíš dějovým nástrojem, ale je to tak krásná ženská, že ji musím zmínit. Zbytek obsazení mě nijak zvlášť nezaujal, ale hodně se mi líbilo, že realita i příběh, který Roy vyprávěl, měly stejné herce, a že tak krásně ilustrovali, jak bohatý je dětský postřeh a jak vynalézavá je jejich fantazie.

Celkově nemůžu říct víc, než už jsem řekla. Byl to dějově zajímavý a vizuálně krásný projekt, ale fusky mi neustřelil.