15. června 2022

Lovci bobrů (07/06/2022)

zdroj: ticketstream.cz
Studio DVA. Lovci bobrů bylo jedno z těch představení, od kterého mě odradil už název, ale byla jsem pozvaná na premiéru, takže proč ne. Proti Patrikovi Hartlovi nic nemám, z rozhovorů na mě působí sympaticky, ale žádná jeho knížka mě nikdy nelákala a Lovci bobrů mi tak nějak odpověděli na otázku proč.

Už jsem se tu několikrát rozepisovala o tom, co je pro mě na divadle podstatné, a této hře ta práce s jevištěm úplně chyběla. Kulisy byly super, perfektně imitovaly ti kiosky u českých rybníků a přehrad, o tom žádná, ale to bylo všechno. Dokážu si představit, že letní scéná má oproti klasické své technické limity, ale nemyslím si, že to bylo jen tím. Celkově to na mě trochu působilo jako spíš psané pro televizi než pro divadlo.

Příběh jako takový byl jedním z těch, které existují jen protože každá jedna postava je úplně vymletá a na každém kroku dělá kravinu. To nemám ráda. Drželo to ale dobře pohromadě, gradovalo to a rychlé a vtipné dialogy Patrikovi Hartlovi taky upřít nemůžu, takže to rychle uteklo. Plus, nebudu tady předstírat, že jsem se ani trochu nebavila a na nic víc ta hra ani neaspirovala, takže proč ne.

Bohuna (Sabina Remundová) mě absolutně dostala tím vystoupením v "SuperStar" a celkově mě bavila, ale bylo to víc Sabinou Remundovou než tou rolí; Alda (Bohumil Klepl) byl v podstatě tak nějak na pozadí a Bohumil Klepl mě už pár let celkem nepřekvapuje; Vilda (Kryštof Hádek) byl taková ta typická postavička všech příběhů, které se nějak otřou o showbyznys, a stejně jako všechny ostatní mě zoufale nebavil; Kraken (Štěpán Benoni) měl jako jediný propustku, protože ten byl, chudák, skutečně idiot; a Béďa (Petr Pěknic) byl takový ten typický český nadsamec, kterému všichni, ale hlavně ženy, ubližují a on vůbec nechápe proč.

Celkově to nebyl špatně strávený večer, ale jsem ráda, že jsem si vstupenku neplatila.