18. října 2008

Bedrooms and Hallways (1998)

You said that chemistry is not right, do you remember that?

zdroj: imdb.com
IMDb. Na tento film jsem se dlouho těšila ze zcela zjevného důvodu. Markus Antonius a Lucius Vorenus v jedné posteli! A musím uznat, že jsem se téhle představy tak nějak nezbavila celou dobu, co jsem se na ten film koukala.

Byla to moje první gay romcom a opravdu jsem si ji užívala, zvlášť, když jsem si uvědomila, že znám většinu herců v hlavních rolích. Vedle Kevina McKidda (Leo) a Jamese Purefoye (Brendan) mě potěšili také Jennifer Ehle (Sally), Tom Hollander (Darren), Simon Callow (Keith) a Hugo Weaving (Jeremy).

Zápletka samotná zajímavá, v podstatě je to příběh třech lidí: Lea, jež je homosexuál a seznámí se s Brendanem, se kterým naváže vztah; Brendana, který žije se svou expřítelkyní a vztah s Brendanem bere jakou novou zkušenost; a Sally, jež je Brendanovou ex-přítelkyní a školní láskou Lea. Vše se na konec propojí tak, že z Lea se stane heterosexuál a začně chodit se Sally, z Brandana nakonec podle všeho homosexuál. Celé to doplňuje Darren a jeho přítel realitní agent Jeremy; ti dva se schází pokaždé v domě, který Jeremy zrovna prodává, nakonec se takto dostanou až do domu Sally, což je impuls k tomu, aby se vztah Darrena a Jeremyho přerodil na vážnější úrovneň a také pro Lea, aby celou situaci mezi Brandonem, jím a Sally vyřešil.

Trailer jsem bohužel nenašla, ale tady jedna z nejlepších scén. Už nikdy se na díla Jane Austen nebudete dívat stejně; na Pride & Prejudice přednostně. Myslím, že to rozhodně není naposledy, co ten film vidím, není nad to se dobře pobavit.