24. října 2008

Mamma Mia! (2008)

Typical; you wait twenty years for a father and then three show up at once.

zdroj: imdb.com
IMDb. Uznávám, že k tomuto filmu jsem přistupovala pěkně skepticky. Podařilo se mi vidět kousek ve škole a hned úvodní Sophiino (Amanda Seyfried) ječení s kamarádkami, později následované Donniným (Meryl Streep) ječením s kamarádkami, mi dost celý náhled na film zkazilo.

Jsem ale ráda, že jsem se na něj podívala znovu. To ječení tam mě sice stále iritovalo, ale jinak kouzelné dílo. Meryl Streep (Donna) byla dokonalá, okouzlující, uchvacující a krásná. Amanda Seyfried byla velké překvapení, je sladká, získala si mě tu. Christine Baranski (Tanya) neměla chybu a Dominic Cooper (Sky) byl stejně sladký, jako jeho filmový protějšek.

Pierce Brosnan (Sam) mě velice příjemně překvapil, jak rolí, tak zpěvem, opravdu se mi líbil. Nebylo to ale nic oproti překvapení z role Colina Firtha (Harry), pan Darcy jistě zlomil všem dámám srdce. A také jsem zahlédla Stellana Skarsgårda (Bill), kterého jsem nedávno viděla poprvé v Goya's Ghost. Jeho nahatá scéna velice, velice pobavila.

Další stránka byly písničky, jejich interpretace a zasazenost do děje. Netroufám si říct, že znám ABBu dobře, ale dost jsem toho od ní slyšela a s filmem můžu být spokojená i po této stránce. Celkově jsem z filmu nadšená; rozchechtaný, veselý, ztřeštěný a zábavný, úplně mě vtáhl do děje a s koncem jsem byla jen spokojená. Rozhodně znovu a co nejdřív!