31. prosince 2008

The Duchess (2008)

I love you in the way I understand love.

zdroj: imdb.com
IMDb. Je to Ralph Fiennes. A je tam megahnusák. Miluju to. Ne, dobře. Na tehdejší poměry asi tak hrozný nebyl, ale já, jakožto moderní děvče, jsem s jeho chováním měla docela problémy. I když... dneska tohle chování taky nebude ojedinělé, přesto měla Georgiana docela smůlu - nežila v naší době a nemohla ho jen tak poslat k šípku.

Keira Knightley (Georgiana) ukázala, že hrát umí. Byla krásná, roztomilá i utrápená. Její hrdinka byla skvělá a hlavně statečná, řekla bych. Vévoda (Ralph Fiennes) byl prostě chlap, všechno, co jsem měla, jsem k tomu už řekla. (Vlastně ještě ne všechno, pan Fiennes se dost zmohl, nepamatuju si, kdy naposledy bez košile vypadal tak dobře.) Bess (Hayley Atwell) si mě nakonec taky získala, prostě v té době jen dělala, co mohla, aby zabezpečila sebe a své děti. Ale jejich život ve třech byl nesmírně "vtipný". Dominic Cooper (Charles Grey) byl hot hlavně díky tomu kontrastu, který jeho postava tvořila s vévodou.

Vůbec, celý film bych popsala jako... masakr. Z dnešního pohledu jsou události v něm a ta doba... otřesné. Říkám, že Georgiana byla statečná - někomu tak nemusela přijít, ale já ji musela na konci obdivovat. Upřímně - kdyby takto natočili Marii Antoinette, dalo by se na ni aspoň koukat. The Duchess je rozhodně zajímavá zkušenost.