7. června 2009

Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus (2006)

Why don't you tell a secret?

zdroj: imdb.com
IMDb. Dobře, tak tenhle film byl divný. Přišel divný i mně a to je co říct... ale nadruhou stranu, už dlouho jsem neviděla 'normální' film, takže co se divím? Vzbudil ve mně pocity a myšlenky, které nedokážu pořádně identifikovat, a docela mě zmátl. Nejsem si jistá, co si mám myslet, ale přesto vím, že ten film pro mě byl pozitivní.

Nicole Kidman (Diane) byla skvělá (na tmavo a ofinkou vypadala dobře a umí nosit to, čemu se říká vosí pas) a Robert Downey Jr. (Lionel) snad ještě víc, kromě toho je to nádhernej chlap. (A ten zadek!) Byla to v podstatě love story o životem zklamané matce od rodiny a podivínovi od sousedů a ne že ne - vždyť přesně to je osa příběhu. Jsou tam ale okolnosti, které to dělají zvláštní, neobvyklé, nenudné... Nečekala jsem konec, ne kvůli osobnosti, jakou se mi Lionel jevil, ale Diane mě nijak nepřekvapila, potřebovala se od začátku někde realizovat.

Není to přesně ten typ filmů, na které se člověk dívá čtyřikrát do roka, a pro mě to rozhodně nebyl ani ten typ filmu, který pustím kamarádce, abych viděla její reakci. Pořád přesně nevím, co si mám myslet, a to ani potom, co jsem sesmolila tenhle report, a asi bude trvat, než se to usadí. Nevím, jestli se na to podívám znovu. Ale ten Lionelův bazének chci.