25. června 2010

Brothers (2009)

I don't know who said, "Only the dead had seen the end of war." I have seen the end of war. The question is... Can I live again?

zdroj: imdb.com
IMDb. Tohle byl film, od kterého jsem naopak vůbec nic nečekala, a téma vojáků v Afghánistánu mě skoro až odrazovalo. Byla jsem ale víc, než přijemně překvapená. Přiznávám, že ony pasáže z Afghánistánu mě moc nebavily, co se tam ale stalo a co následovalo "doma" to víc, než vynahradilo, a hlavně tím způsobem, že zvlášť by to nefungovalo.

Tobey Maguire (Sam Cahill), kterého jsem měla zafixovaného jako toho losera Spidermana, mě moc příjemně potěšil. Líbilo se mi, jak hrál, i jeho postava. Jake Gyllenhaal (Tommy Cahill) hezky vychládl od poslední role, ve které jsem ho viděla a tady se mi líbil asi nejvíc. Jeho postava mi byla hrozně moc sympatická - ten ověřený role model napraveného hříšníka i tentokrát zafungoval. A konečně, Natalie Portman (Grace Cahill) byla skvělá a krásná, jako vždycky. Nemám k ní výhrady vůbec nikdy, což je divné, ale je to tak.

Jako celek se mi film líbil, opravdu. Ale asi byl moc depresivní na to, abych se na něj dívala znovu. (Mimochodem, citát v citátu je od Platóna.)