13. listopadu 2010

Glee: Season 1

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______


1.01 Pilot - 1.02 Showmance - 1.03 Acafellas - 1.04 Preggers - 1.05 The Rhodes Not Taken - 1.06 Vitamin D - 1.07 Throwdown - 1.08 Mash-Up - 1.09 Wheels - 1.10 Ballads - 1.11 Hairography - 1.12 Mattress - 1.13 Sectionals - 1.14 Hell-O - 1.15 The Power of Madonna - 1.16 Home - 1.17 Bad Reputation - 1.18 Laryngitis - 1.19 Dream On - 1.20 Theatricality - 1.21 Funk - 1.22 Journey

zdroj: imdb.com
Oblíbené epizody: Vitamin D, Mash-Up (Wemma!), Ballads, Mattress (pissed-off!Will FTW!), Sectionals (Wemma!), The Power of Madonna (Wemma!), Dream On (NPH! Also, vestička.), Journey (Weeemmaaa!). OK, možná jsem měla vypsat ty, co se mi zase taky moc nelíbily, no.

Postavy: Vestička! Ehm... Jak jsem se zmiňovala na začátku, nebýt velmi pohledného, velmi sexy, velmi pohybově a pěvecky nadaného, a velmi roztomilého Willia Schuestera (Matthew Morrison) a jeho zálibu ve vestičkách, asi by mě Glee nikdy tak nechytilo. Velký podíl na tom má sladká Emma Pillsbury (Jayma Mays), okatá mysofobní výchovná poradkyně, která je do Willa zamilovaná (a Will do ní). Koho jsem moc nemusím, je Willova (ex)manželka Terri (Jessalyn Gilsig), ale její crazy-eyes mají něco do sebe. Koho ovšem zbožňuji stejně jako Willa je Sue Sylvester (Jane Lynch), naprosto dokonalá postava, které mě (a Willa) roznáší na kopytech jen, co otevře ústa. Co se týče objevujících se Cheerios, fotbalového týmu a samozřejmě členů glee klubu, miluji všechny, ale vypíchnout musím Brittany Pierce (Heather Morris), která je tak nádherně blbá, že měla už v první řadě dostat o dost víc prostoru. Na její one-liners čekám vždycky celou epizodu.

Co se tak zhruba asi dělo? Jak jsem psala výš, Glee je hlavně teen show, takže co u toho drží mě, jsou vynalézavé souboje Willa a Sue ("New haircut, buddy? Looks awful."), Will, Willovy vestičky, Will a Emma (Wemma!), Sue, Willovy vestičky, všechno, co se netýká glee skvadry, Willovy vestičky, Will a i celý zbytek seriálu, jelikož jedno nejde oddělit od druhého. Kdyby ta "dospělá" linie chyběla, asi by mě seriál nedostal, ale sama o sobě by nestačila. Co se týče songů, narazila jsem na spousty, co jsem neznala, a co teď miluji. Dost jsem jich znala už předtím, protože jsem na něj byla nalákána a poslouchala jsem soundtracky, ovšem bez obrazové dokumentace jsou jen slabou polovinou kouzla. Moje oblíbené jsou Don't Stop Believing, které uzavírá Pilot, My Life Would Suck Without You ze závěru mid-season finále - Sectionals (Wemma!) a moje (od-toho-co-jsem-viděla-Californication) vždy favoritní You Can't Always Get What You Want, Like a Virgin (WEMMA!) a Vogue (Will Schuester, I hate you.) z The Power of Madonna, Dream On z Dream On (protože NPH a vestička!) a Over the Rainbow spolu s To Sir With Love z finále - Journey. Samozřejmě, všechny jsou výborné, ale tyhle mi utkvěly v hlavě.

Z dějových linií musím přece jen vypíchnout (mimo všechno, co se odhrály), duel Willa a Sue ve Funk, celou dějovou linii s Rachel (Lea Michele) a Jessem (Jonathan Groff), Wemmu! ("Emma had a crush on Will, but Will was married. Then Will had a crush on Emma, so he got a divorce and he kissed her, but now she's dating some dude named Carl. It's a total bummer."), Rachel a její matku (Idina Menzel), celého Kurta (Chris Colfer), trojúhelník Finna (Cory Monteith), Quinn (Dianna Agron) a Pucka (Mark Salling)... No dobře, tak to mám ráda celý, no! Go on, hit me by a slushie!

A samozřejmě musím zmínit guest-stars, které si ze sebe vesměs dělaly výbornou srandu. Josh Groban, Olivia Newton-John, Neil Patrick Harris (a jeho výborný, i když trochu Barney-like Bryan Ryan), Idina Menzel, Kristin Chenoweth, Sarah Drew (jako dokonalá Suzy Pepper) etc.

Finále: Glee má jednu obrovskou výhodu v tom, že si nehraje na vytváření něčeho, co tu ještě nebylo. Pracuje s tím, co tu už bylo, a proto je to tak skvělé. Journey bylo všechno, co jsem od něj čekala, dokonce i tu prohru, a trochu Wemmy (ale ta byla!), a i Sue, co nakonec vyměkla. Prostě, finále bylo stejně výborné, jako celý zbytek první série. So Don't Stop Believin' and join the club!

Samozřejmě, že už jsem viděla všechno, co vyšlo z druhé sezóny, a musím načít další report, protože přímo umírám všemi těmi dojmy! I need more Glee in my life, NOW!!!