24. května 2012

Glee: Season 3

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______


3.01 The Purple Piano Project - 3.02 I Am Unicorn - 3.03 Asian F - 3.04 Pot O' Gold - 3.05 The First Time - 3.06 Mash Off - 3.07 I Kissed a Girl - 3.08 Hold on to Sixteen - 3.09 Extraordinary Merry Christmas - 3.10 Yes/No - 3.11 Michael - 3.12 The Spanish Teacher - 3.13 Heart - 3.14 On My Way - 3.15 Big Brother - 3.16 Saturday Night Glee-ver - 3.17 Dance with Somebody - 3.18 Choke - 3.19 Prom-asaurus - 3.20 Props - 3.21 Nationals - 3.22 Goodbye

zdroj: imdb.com
Oblíbené epizody: Pot O' Gold, Mash Off, I Kissed a Girl, Choke, Props, Nationals

Postavy: Některé postavy dostaly letos víc prostoru, některé méně. Will (Matthew Morrison) a Emma (Jayma Mays) se mi docela líbili, ať už jako postavy zvlášť, nebo pár (i když to vzali hopem), i když z Willa prostě museli udělat aspoň v jedné epizodě (The Spanish Teacher) dementa, bez toho by asi Glee nemohlo existovat. A zpíval příliš málo. Ty změny, které proběhly v Sue (Jane Lynch) mi ne vždycky seděly - hlavně nevím, co dělá s tím miminem - nedivila bych se, kdyby se jí v září narodil gremlin. S tím souvisí existence Roz (NeNe Leakes), u které bych ocenila, kdyby ji někdo střelil do hlavy, oživil a utopil v bazénu. Ta postava je nudná, zbytečná, protivná, sprostá a taková už tam jedna je... Nebo aspoń byla, "black Sue" je prostě trapas. Velké plus mají ale tuto sezónu za prostor, který dostala Beiste (Dot Jones), její zápletky byly fajn - vážné, ale fajn.

Byla jsem ráda za návrat Sama (Chord Overstreet) - on a Mercedes (Amber Riley) byli super. Rory (Damian McGinty) byl absolutní zbytečnost a jeho zápletky mě nebavily. Sugar Motta (Vanessa Lengies) byla aspoň dobře blbá a vtipná a Joe Hart (Samuel Larsen) mě docela bavil, toho bych ráda viděla i nadále. Docela se mi letos líbila Quinn (Dianna Agron), i když její zápletky byly fajn. Na chvíli jsem se bála, že mi ji fakt zabijí, takže se mi pak ulevilo.

Co se tak zhruba asi dělo? Podstatnou část děje v první půli tvořila Shelby (Idina Menzel) - přinesla fajn zápletky pro Quinn, pro Pucka (Mark Salling) a hlavně Trouble Tones, které měly asi nejlíp zpracované covery celé série, byly brilantní. O to víc mě štvalo, jak rychle to pak celé vyšumělo to prázdna, to byl prostě trapas. Nevadilo by mi sledovat je i dál.

Docela se letos přemohly se Santanou (Naya Rivera), která se touto řadou stala mou nejoblíbenější postavou seriálu, její coming out linie a boj o Brittany (Heather Morris) byl fajn. Mike (Harry Shum Jr.) měl taky fajn linii. Až příliš prostoru zase dostávali Finn (Cory Monteith) a Rachel (Lea Michele) - když řešili dění kolem sebe, byli fajn. Když řešili sebe a svůj vztah, byli na kulku. Ta svatba byla totálně mimo a vůbec, co "problém", to perla. To samé s Kurtem (Chris Colfer) - jakmile řešil svůj vztah s Blaineem (Darren Criss), katastrofa, ale jakmile řešil svou budoucnost, nebo Karafoskyho (Max Adler), to byly skvělé linie. Za nejlepší moment celé řady musím označit Tinin (Jenna Ushkowitz) - taky mohla dostat víc prostoru - sen a vyměňování těl v Props, dokonalost.

Will a Emma byli fajn, jak už jsem psala výš. Je fakt, že je vzali hrozně hopem, ale vývoj byl docela hezký, podle mě to bylo hezky přirozené a mrzelo mě, že nebyla svatba. Ale jestli jsou ty klepy pravda a žádná svatba nebude, tak to je pro mě dealbreaker, vážení. Už jsem teď silně v pokušení se na další řadu vyprdnout, ale pak přijde dobrá epizoda a je mi to líto.

Co se týče písniček, letos to bylo celkově nějaké slabé. Ale líbilo se mi Fix You z Asian F (i když ta Willova fistule mě zase tak moc nebrala); Uptown Girl z The First Time; Rumour Has It / Someone Like You, Yoü and I / You and I a Hit Me with Your Best Shot / One Way or Another z Mash Off; Constant Craving z I Kissed a Girl; Survivor / I Will Survive z Hold on to Sixteen; Smooth Criminal a Human Nature z Michael; Cough Syrup a What Doesn't Kill You (Stronger) z On My Way; Somebody That I Used to Know z Big Brother (i přes toho Blainea); Shake It Out z Choke; a We Are the Champions z Nationals.

I letos ale měli docela slušné průsery, například Girls Just Want to Have Fun z I Kissed a Girl (prostě creepy) nebo Cell Block Tango z Choke - zklamalo mě stejně, jako loni Nowadays, nemělo to pro mě to něco navíc, co u coverů hledám, a je to škoda, protože na další Chicago jsem fakt čekala. Teď už ani nechci, aby zpívali nějakou další.

Potěšil Jonathan Groff a návrat Jesse St. Jamese, Whoopi Goldberg (Carmen Tibideaux), Helen Mirren (Beckyin vnitrní hlas) a Jeff Goldblum (Hiram Berry).

Finále: Moje chyba, že jsem si kdy myslela, že ten seriál je i o někom jiném, než Rachel. Celkově bych tu epizodu nemusela, až na Burta Hummela doják a ještě zbytečný, protože stejně nemají koule na to, aby ty postavy nechali odejít úplně, takže nevím, co tam vlastně nacvičovali. Nationals by bylo jako finále stokrát lepší. Celkově finále tak nějak odpovídalo celé sezóně - až na jeden, dva momenty totálně ztratilo kontakt se seriálem, do kterého jsem se zamilovala, a nutí mě přemýšlet nad tím, jestli má cenu u toho ztrácet čas.