15. února 2013

Glee: Season 4

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______


4.01 The New Rachel - 4.02 Britney 2.0 - 4.03 Makeover - 4.04 The Break-Up - 4.05 The Role You Were Born to Play - 4.06 Glease - 4.07 Dynamic Duets - 4.08 Thanksgiving - 4.09 Swan Song - 4.10 Glee, Actually - 4.11 Sadie Hawkins - 4.12 Naked - 4.13 Diva - 4.14 I Do - ...

zdroj: imdb.com
Už na konci třetí řady jsem silně váhala, jestli do čtvrté řady Glee vůbec jít. Seriál se dávno stočil daleko od mých oblíbených postav a jeho pozornost se soustředila na ty, co mě moc nebavily. Navíc představa děje rozmělněného mezi Limu, Ohio a New York... plus ty nové tváře mě dost děsily. Nakonec se ale nic z toho neukázalo jako tak hrozné. New York mě po chvilce začal bavit mnohem víc, než dění v Limě, a ty nové tváře mě bavily taky mnohem víc, než ty staré.

New York mi sice na Rachelině (Lea Michele) straně kalila postava naprosto příšerné Cassandry July (Kate Hudson) - ta vyhořelá, neprofesionální koza se směšnou španělštinou byla naprosto příšerný nápad. I tak se ale docela dala odpustit, protože mě zaprvé od začátku seriálu bavila Rachel a zadruhé jsem fakt mohla jejího Brodyho (Dean Geyer). Kurtova (Chris Colfer) strana byla bezchybná, taky mě začal opravdu bavit, navíc měl Isabelle Wright (Sarah Jessica Parker), čili dokonalost samotnou, a vogue.com. Když se pak dostal na NYADA, měla jsem opravdu radost. Trochu mě mrzí, že jsem to zařízla zrovna, když se k nim nastěhovala Santana (Naya Rivera), ale jedna dějová linie za celý seriál nesmyslů mi prostě nestojí.

Co se týče Limy a jejích nových obyvatel, sladkou Marley Rose (Melissa Benoist) jsem milovala, Jake Puckerman (Jacob Artist) mě bavil a Ryder Lynn (Blake Jenner) ještě víc. U Kitty Wilde (Becca Tobin) jsem si nebyla jistá, jestli ji mám ráda, nebo ne, ale bavila mě. Zbytek byli staří známí. Měla jsem silný problém s Tinou (Jenna Ushkowitz) zamilovanou do Blainea (Darren Criss), to bylo prostě podle mě úplně mimo. Sue (Jane Lynch) byla zoufale neuvyužitá. O tom, co udělali s Willem (Matthew Morrison) a Emmou (Jayma Mays), už snad ani mluvit nechci. Zrovna oni dva byli oběti jejich vymýšlení pořád nových zápletek a kombinací tam, kde to měli prostě nechat spát.

Co se týče hudby, tuto řadu proběhlo pár opravdu povedených cover verzí. Líbilo se mi Chasing Pavements z The New Rachel; Crazy / (You Drive Me) Crazy a Oops!... I Did It Again z Britney 2.0; The Way You Look Tonight / You're Never Fully Dressed Without a Smile z Makeover; The Scientist z The Break-Up; You're the One That I Want z Glease (Ryder Lynn!); Holding Out for a Hero z Dynamic Duets (wow, here, Kitty, Kitty); Let's Have a Kiki / Turkey Lurkey Time (i když bez toho "Turkey Lurkey Time" nesmyslu bych se obešla) z Thanksgiving; Torn z Naked (jedno z nejlepších Glee čísel vůbec), Love Song z tamtéž; a Girl on Fire z Diva.

Důvod, proč Glee odpískávám, je jednoduchý. Slíbila jsem si, že pokud se Will a Emma v I Do nevezmou, končím. (Dokonce jsem někde v análech našla svou výhružku, že končím, pokud se zase rozejdou, což je skoro to samé.) Už během Diva jsem tak nějak věděla, že se nevezmou, ale pořád jsem doufala. Je čas se pohnout dál: v tom seriálu zůstalo moc málo na to, abych každý týden přicházela o čtyřicet minut, a ani většina jejich coverů mě už nebaví, i když se najdou výjimky (viz nahoře). Takže sbohem, bývalo to fajn.