25. února 2013

Ripper Street: Series 1

| Series 1 | Series 2 | Series 3 | Series 4 | Series 5 |
_______

He will own my life no more.


1.01 I Need Light - 1.02 In My Protection - 1.03 The King Came Calling - 1.04 The Good of This City - 1.05 The Weight of One Man's Heart - 1.06 Tournament of Shadows - 1.07 A Man of My Company - 1.08 What Use Our Work?

zdroj: imdb.com
Existence Ripper Street mi málem unikla. Bylo by víc než politování hodné, kdybych o to přišla. Jak všichni víme, miluju dobová dramata a miluju Matthewa Macfadyena v dobových kostýmech. Líbilo se mi i zasazení seriálu: postavit to na slávě Jacka Rozparovače a přesto to udělat úplně o něčem jiném byl skvělý tah. Jako obvykle pro mě ale byla největší síla toho seriálu v postavách.

Inspektor Edmund Reid (Matthew Macfadyen) byl přesně ten slaďák s temnou minulostí a bolestí v srdci, které všechny milujeme. Seržant Bennet Drake (Jerome Flynn) mě chvíli mátl, než jsem si ho v The Weight of One Man's Heart definitivně oblíbila. Kapitán/doktor Homer Jackson (Adam Rothenberg) mě bavil, dokud se nezačala propírat jeho minulost, ta mi přišla o ničem. Úplně nejvíc jsem milovala interakce mezi Reidem, Drakeem a Jacksonem, hlavně mezi posledními dvěma, byly naprosto skvělé.

Co se týče žen, tam už to bylo trochu horší. O "Long" Susan Hart (MyAnna Buring) jsem až dokonce nevěděla, co si myslet, Rose Erskine (Charlene McKenna) mi přišla snad až moc jednoduchá a povrchní. Co se týče Reidových žen, jeho manželka Emily (Amanda Hale) mi lezla na nervy neuvěřitelným způsobem, nechápala jsem ji. Slečna Goren (Lucy Cohu) mě ale bavila a rozuměla jsem vztahu mezi ní a Reidem.

Co se týče případů, většina z nich byla postavená zajímavě, byly to dobré příběhy a ačkoli šlo zase jen o procedurál, to zasazení do minulosti a tím pádem změna metod vyšetřování bylo zajímavé a bavilo mě. Z epizod bych vypíchla The Weight of One Man's Heart kvůli Drakeovi, Tournament of Shadows kvůli temnému Reidovi a What Use Our Work? jednak pro případ a zadruhé proto, že to vypadá, že vyřešili záhadu zmizení/smrti Reidovy dcery. Pokud jsem to pochopila správně, tehdy na té lodi skutečně zemřela a tak se snad může manželství Reidů uzdravit. Sice jsem fandila Goren, ale v té době bude možná lepší, když to bude, jak to bude.

Celých osm epizod první řady bylo opravdu silných a jí se upřímně těším na řadu druhou, která je už ohlášená.