24. listopadu 2010

The Joneses (2009)

Some families are too good to be true...

zdroj: imdb.com
IMDb. Tak jsem podle traileru asi čekala mnohem víc. Začátek, kdy člověk ještě neví, o co jde, byl výborný, přineslo to pár skvělých WTF momentů, pak už to bylo jen suchý, zdlouhavý, a já se nemohla dočkat, kdy konečně přijde ten happy end.

Celý film stál prakticky na Davidovi Duchovnym, jehož Steve se zoufale snažil nebýt Hank Moody, a takto utlumený sám na tu humornou stránku prostě nestačil, a na Demi Moore, která byla jako Kate velmi charakterní, ale absolutně tam nefungovala. Kdyby vsadili na ověřenou kvalitu a obsadili tu druhou paní Moore, film by vypadal úplně jinak a lépe. Ta romance byla utáhaná a bez chemie.

Další, mnohem větší problém mám s naprosto nevyužitým potenciálem postav Jenn v podání Amber Heard a Micka, kterého hrál Ben Hollingsworth. Sami osobně by stáli za mnohem lepší character study a kdyby se jim autoři filmu věnovali mnohem víc a mnohem častěji než ve chvíli, kdy se jejich jednání dotkne jednoho, nebo druhého hlavního hrdiny, film mě bavil o sto procent víc. Stejný problém jsem měla i se sousedy, jejichž příběh tam byl jen proto, aby se Davidův Steve sesypal, a přitom měl do sebe víc.

Celkově jsou pro mě The Joneses docela zajímavý námět, ale spousta nevyužitých možností a poněkud nefungující, cizí obsazení. Docela zklamání.