29. dubna 2011

Little Children (2006)

You couldn't change the past. But the future could be a different story. And it had to start somewhere.

zdroj: imdb.com
IMDb. Takže potom, co jsem Patricka Wilsona oficiálně uznala za hot chlapa, byla touha podívat se na tenhle film, se kterým jsem žonglovala od doby, co jsem si přiznala, že prostě miluji Kate Winslet, naprosto nesnesitelná, takže jsem to udělala. Přiznávám, že stopáž dvě a čtvrt hodiny byla trochu zarážející a sem tam to bylo zdlouhavé, ale když jsem došla až do konce, zpětně jsem tam prostě nenašla nic, co by tam bylo navíc, nebo tam nepatřilo.

Little Children je jeden z těch filmů, u kterých víte, že ať se stane cokoli, prostě to nedopadne dobře, a jen trnete, jak moc špatné to vlastně bude. Víte, že to neskončí dobře od chvíle, co se spolu Sarah (Kate Winslet) a Brad (Patrick Wilson) dají do řeči a víte, že to neskončí dobře, když zjistíte, že jedinou náplní Larryho (Noah Emmerich) života je hon na pedofila Ronnieho (výborný Jackie Earle Haley), kterého před obecným lynčováním chrání jen jeho stařičká matka (Phyllis Somerville), která je nemocná na srdce.

Uznávám, že spíš než Ronnieho linie mě bavila linie Sarah a Brada - napřed zvláštní přátelství dvou lidí, kteří se v nevalně úspěšném životě ocitli někde, kde tak úplně být nechtěli, pak ta přitažlivost, která se mezi nimi vyvinula, až po aféru a tak trochu zvláštní lásku. Je to žhavé a krásné a člověk jim to i tak trochu závidí i přesto, že víte, že to nedopadne. A nakonec to zase nedopadne tak špatně.

To samé s Larryho a Ronnieho linií. Bylo mi ho celou tu dobu tak hrozně líto a když jeho maminka umřela, brečela jsem jak želva, stejně tak na konci... A pak jsem úzkostlivě pozorovala Larryho a nakonec jsem byla překvapená, jak to skončilo. Prostě, jak jsem psala výš - víte, že to prostě nedopadne dobře, a ono nedopadne, ale stejně to má tak nějak šťastný konec. Navíc fakt, že má ten film vypravěče (Will Lyman) a Bradovu ženu Kathy hraje výborně Jennifer Connelly dodává filmu na zajímavosti a... No prostě je to dobrý, je to fakt dobrý. Upřímně doporučuju, po nějaké době zase hodně zajímavý film takovým způsobem, který mám ráda.