18. května 2011

NCIS: Los Angeles: Season 2

| Season 1 | Season 2 | Season 3 |
_______


2.01 Human Traffic - 2.02 Black Widow - 2.03 Borderline - 2.04 Special Delivery - 2.05 Little Angels - 2.06 Stand-off - 2.07 Anonymous - 2.08 Bounty - 2.09 Absolution - 2.10 Deliverance - 2.11 Disorder - 2.12 Overwatch - 2.13 Archangel - 2.14 Lockup - 2.15 Tin Soldiers - 2.16 Empty Quiver - 2.17 Personal - 2.18 Harm's Way - 2.19 Enemy Within - 2.20 The Job - 2.21 Rocket Man - 2.22 Plan B - 2.23 Imposters - 2.24 Familia

zdroj: imdb.com
Oblíbené epizody: Absolution, Deliverance, Personal, The Job

Postavy: - 10 za odchod Natea (napřed nevyžují potenciál postavy a pak ho pošlou do Áčka), ale zase + 5 za to, že ho neodpráskli a že se sem tam objevil. Tento odchod ale naprosto vynahradil Marty Deeks (Eric Christian Olsen), ze kterého se čím dál lepší postava a jeho vztah s Kensi mě opravdu, opravdu baví. Popravdě řečeno, ke konci sezóny jsem cítila, že kdyby nebylo Deekse a jeho "will they, won't they" vztahu s Kensi, asi už nekoukám. Callen, Sam, Hetty, Eric klasika, pořád stejně skvělí, ale pořád stejní a to trochu unavuje a nudí. Plus Nell Jones (Renée Felice Smith) tam skvěle zapadla, moc se mi líbí a baví mě. Ráda bych se vyjádřila k Lauren Hunter (Claire Forlani), ale mám pocit, že se tam vskutku moc neohřeje.

Co se tak zhruba asi dělo? Callenově minulosti ze začátku moc nedali. (A fakt tam bylo nutný zase Requiem for a Dream Main Theme? Fakt mám pocit, že svět nezná jinou dramatickou hudbu, a dost mi to leze na nervy.) Několik dílů na to nic objevného (až na People's Republic of None-Of-Your-Damn-Business), dvojdíl Absolution a Deliverance byl naprosto skvělý.

Dál to pro mě sláblo. Upřímně jsem přestala sledovat díl od dílu - kdyby jste mi řekli název, prostě si nevybavím, o čem to bylo. Callenovu minulost úplně opustili, sem tam hint, který jsem si do dalšího dílu nepamatovala, a upřímně jediné, co zbystřilo mou pozornost při víceméně nudě, bylo kočkování Kensi a Deekse. A když Hetty konečně dostala akci, bylo to debilně v předposledním díle a ještě takle. Než přejdu k probrání finále, nechte mě říct jen tohle: Když už celou akci přesunuli do "Prahy", mohli si zjistit, že to vypadá jako normální město 21. století, a ne jako Paříž z Inglourious Basterds. Dále, těch pár archivním snímků ve finále bylo vtipných, takže jim teda věřím, že si vygůglili, co to "Prague" je a kde to leží, ale... ta čeština. Ježíšku na křížku, moje krásná a nezaměnitelná čeština! Že Callen mluvil, tak jak mluvil (čili potřebovala jsem anglický titulky, abych rozumněla jeho češtině), to ještě beru, ale... To mi neříkejte, že v LA nežije nějakej přistěhovanej českej wannabe-herec, kterej by jim těch pár štěků, co měli být Češi, odehrál. Nevěřím tomu. Trapas, Amíci, trapas. Moustache!Gibbs is not amused. And you don't wanna piss off moustache!Gibbs. You. Do. Not.

Objevili se Elaine Hendrix, Christopher Judge, Cliff Simon (!!!) a Victor Webster (Beckett by si doktora Mopeda fakt měla držet na uzdě, fláká se jí po L.A. s Kensi).

Finále: Tohle byl snad vtip... Já věděla, že Callena zase narvou do posledního dílu, ale že tak násilně... Asi se mi měly spojit nějaké tečky a něco mi dojít, ale bylo to tak roztahané přes celou sezónu a nic mi v tom díle nedávalo smysl, že nic nedocvaklo. Hunter už mi přestala vadit, ale vsadím se, že ji odbouchnou hned v jednom z prvních dílů trojky, a Vance byl mnohem sympatičtější, než v NCIS. Takže kolem a kolem... dost zklamání, ale já od toho vlastně ani nic nečekala.