31. srpna 2011

Dracula 2000 (2000)

Blood has always been the coin of our realm.

zdroj: imdb.com
IMDb. Přišel čas na srajdu pro tento měsíc a tenhle film jsem si dlouho schovávala s tím, že to bude řádné dílko. A nepletla jsem se, ačkoli jsem nepočítala s několika hláškami, co byly opravdu vtipné tím způsobem, který patrně zamýšleli. Jinak to bylo ale k popukání.

Uznávám, že celá zápletka postavená na tom, že Dracula (Gerard Butler) je ve skutečnosti Jidáš, kterému zradě Ježíše nedovolili umřít, nebyla zase tak špatná. Že se po sto letech vzbudí ne proto, že se mu chce čůrat, což by bylo celkem logické, ale že chce ženskou - Mary (Justine Waddell) - která má jeho krev (takže je tak trochu incestní), to už trochu zavání béčkem.

Obsazení bylo vybrané dobře a překvapivě zvučně - dál viz Christopher Plummer (Van Helsing), Jonny Lee Miller (Simon), který vypadal v akční roli docela dobře, a Omar Epps (Marcus), který aspoň neukazoval bradavky. Opravdovým vrcholem filmu ale byl Nathan Fillion jako otec David - Captain Hammer jako kněz? Priceless!

Takže já se bavila hodně, byla to zase jednou perlička, a nejvtipnější bylo, jak všichni šišlali přes ty umělý zuby, skoro jak kdybych si doma hrála na upíry s něčím, k čemu byl původně přidělaný balíček bonbónů. To se zase jednou povedlo.