20. září 2011

We Own the Night (2007)

It's better to be judged by twelve than carried by six.

zdroj: imdb.com
IMDb. Od onoho poetického názvu a obsahu by člověk očekával poněkud luxusnější gangsterku plnou neprůhledných charakterů, sexu, drog a rock'n'rollu, ale místo toho jsem dostala ze začátku trochu zajímavou, ale ke konci celkem nesnesitelně ucajdanou pohádku o tom, jak je rodina důležitá. (Ne, že bych měla něco proti rodinám, to vůbec - jen ta morální poselství na každém kroku mě už trochu unavují.)

Do poloviny to celkem šlo - nepříliš uspořádaný a trochu fetující Bobby (Joaquin Phoenix) chce z černého svědomí pomoct bratrovi (Mark Wahlberg) a otci (Robert Duvall) dostat mafiána. Celkem normální chlap, mající vlastní problémy, pletoucí se do takové akce byla zajímavá zápletka. Když najednou prohlédl, přidal se k polici a hned z něj byl velký hrdina, to byl trochu (hodně) trapné.

Prostě, ten film měl potenciál, ale poněkud ho zabili, aspoň tak mi to přišlo. Zvědavá až do konce jsem byla jedině proto, abych věděla, jak to dopadlo mezi Bobbym a Amandou (Eva Mendes), což mě taky zklamalo. Prostě, mohlo to být lepší, takhle posadil na zadek zase jen ten Joaquin.