14. října 2011

Boys Don't Cry (1999)

Look how beautiful it is out there. That's us. We can just beam ourselves out there.

zdroj: imdb.com
IMDb. Další z důkazů, že i v případě, že chci něco moc vidět, trvá mi to někdy i přes rok, než se na to konečně podívám. V případě Boys Don't Cry jsem čekala hlavně na tu správnou náladu, protože jsem věděla, že to bude náročné. A bylo.

Jako by sama Brandonova (Hilary Swank) situace nebyla už tak nezávidění hodná a emočně náročná, ona se tam ještě musela připlést banda totálních psychopatů, která to přivedla k tragickému konci. Jedna věc je mít předsudky a těžko se smiřovat s tím, že se někdo může cítit jako ve špatném těle, a druhá věc je být lidská zrůda.

Ačkoli stále trvám na tom, že americká akademie je banda tupců, občas něco udělají správně, a to byl i případ Oscara pro Hilary Swank (Brandon), byla naprosto přízračná. Krásná Chloë Sevigny (Lana) byla těsně v závěsu a Peter Sarsgaard (John Lotter) byl až znepokojivě přesvědčivý.

Celkově je to prostě skvělý film, hodně silný a mrazivý a vůbec, ale nemyslím si, že se na něj někdy podívám znovu. Na to je až moc depresivní a přesvědčivý.