1. října 2011

The Prestige (2006)

You're looking for the secret, but you won't find it, because, of course, you're not really looking. You don't really want to know. You want to be fooled.

zdroj: imdb.com
IMDb. Paradoxně až v momentě, kdy mi ve škole vyspoilerovali konec, jsem se na to chtěla podívat. Po nějaké době jsem zapomněla, o čem vlastně byl ten konec, co mi pouštěli, takže jsem se na to směle podívala. Něco mi v hlavě samozřejmě uvízlo, hlavně pointa celého Angierova triku, nicméně i přesto stojí za to se na to podívat.

Chronologie byla ze začátku matoucí, ale rychle jsem si zvykla. Je třeba to sledovat hodně pozorně, ale není to vůbec utrpení, protože je to skvěle obsazené. Začínám mít čím dál větší crush na herectví Christiana Balea (Borden), který byl opět super. Hugh Jackman (Angier) nezaostával a Michael Caine (Cutter) si u mě pomalu vylepšuje oko. David Bowie (Tesla) opravdu potěšil.

Piper Perabo (Julia McCullough) mohla klidně dostat trochu větší roličku, Rebecca Hall (Sarah) byla skvělá a Scarlett Johansson (Olivia Wenscombe) taktéž, navíc jako vždycky nádherná. Byla jsem překvapená, že jsem v miniroličce zahlédla Daniela Davise (soudce) a Rickyho Jaye (Milton), skoro jako Amazing Maleeni na druhou.

Jediné, co se mi trochu příčilo, byl závěr. Pořád nedokážu pochopit, proč si Angier (minimálně podle Cuttera) zasloužil umřít, zatímco Borden a Fallon ne. Podle mě měli oba na rukou stejné množství cizí krve, a oba byli hnáni stejnou ctižádostí a touho po pomstě. Ale možná jsem z nějakého důvodu jen ovlivněná tím, že mi byl Borden protivný.