24. ledna 2012

Kinsey (2004)

Fucking isn't just something. It's the whole thing. And if you're not careful, it will cut you wide open.

zdroj: imdb.com
IMDb. Film mě víc, než čímkoli jiným, zaujal nádherným obsazením, které skutečně nezklamalo. Během sledování jsem ale propadla i příběhu, do kterého jsem se zamilovala - příběhy o lidech, které hledají tak silně a aktivně svůj účel, až je to skoro zničí, mi prostě něčím imponují. Nemůžu posoudit, jak moc se film opírá o skutečnost, a se studem přiznávám, že jsem o Kinseym předtím neslyšela, nicméně doufám, že mě film moc nenaplnil bludy. Ale i kdyby naplnil, byl dobrý, takže to za to stálo.

Liam Neeson (Kinsey) byl opět výborný, Laura Linney (Clara) byla prostě dokonalá, mám ji natolik v úctě, že si ji nedovolím ani otevřeně milovat. Peter Sarsgaard (Clyde) se mi hodně líbil, jeho postava byla snad moje nejoblíbenější. John Lithgow (Kinsey Sr.) byl jako obvykle totálně creepy a Tim Curry (Rice) dostal "tolik" prostoru, že to byl skoro výsměch jeho schopnostem. Julianne Nicholson (Alice) byla jako vždy křehce krásná.

Celkově mi přišel film hodně zájímavý, měl několik výborných a krásně otevřených scén, opravdu jsem si ho užila, a můžu vřele doporučit. (Pokud nejste prudérní.)