24. ledna 2012

The Lake House (2006)

This house is about connections.

zdroj: imdb.com
IMDb. Zkouknuto, protože jsem asi jediný člověk na zeměkouli, který to ještě neviděl, a zkoušky jsou na druhé pokusy stejně lepší. Přiznám se, že jsem očekávala ucajdanou romantiku, ale byla jsem docela příjemně překvapená.

Očekávala jsem, že se nejpozději bezprostředně po začátku absolutně ztratím a pochopím, o čem to bylo - jestli šlo o minulost a budoucnost, paralelní reality nebo co - až na wikipedii, ale jsem na sebe hrdá, že jsem to pochopila, a možná proto se mi to tak hrozně líbilo. Navíc miluji This Never Happened Before, které jsem znala předtím a které tam perfektně sedělo, neměla jsem tušení, že je to tam skutečně ve scéně, nejen podklad.

Absolutní plus toho filmu byl výběr Sandry Bullock (Kate) a Keanu Reevese (Alex), o kterých je známo už od Speed, že mají skvělou chemii, takže ten film prostě fungoval, i když měli dost málo společných scén. Ráda jsem tam viděla i Dylana Walshe (Morgan), který zvládl i roli, která byla napsaná jako osel, zvládnout s lidskou grácií a vyhrát mu sympatie.

A poslední věc, kterou k tomu filmu prostě musím zmínit, je jeden z nejhezčích filmových polibků vůbec, který úplně vystihuje atmosféru a ten náboj.