24. ledna 2012

The Remains of the Day (1993)

I don't believe a man can consider himself fully content until he has done all he can to be of service to his employer.

zdroj: imdb.com
IMDb. The Remains of the Day je další z filmů, u kterých nevím, proč jsem je vlastně chtěla vůbec vidět. Nemůžu říct, že byl film přímo špatný, příběh je docela zajímavý, charaktery skvělé, obsazení výborné, ale zanechal mě celkově takovou... neuspokojenou.

Anebo byl ten film možná lepší, než se mi zdálo, a já jsem neuspokojená, protože jsem převzala náladu jeho postav. Každopádně, bylo to kostýmové drama a ty já ráda, ačkoli tohle se pro mě trochu táhlo a celkově mě možná i drobátko nudilo.

Tak či tak, Anthony Hopkins (Stevens) byl jako obvykle skvělý a fakt, že tentokrát nehrál úchyla, byl celkem dost příjemný. Emma Thompson (slečna Kenton) měla skvělou roli, dostala dost prostoru a vůbec, hodně se mi tam líbila. Možná ten problém, který jsem s filmem měla, byl v nulové chemii mezi Stevensem a Kenton - fakt, že to v podstatě stálo na této romanci, která tam ale víceméně nebyla, byl matoucí.

Hugh Grant (Cardinal) si střihl zajímavou roli, ale moc prostoru nedostal, u Christophera Reevea (Lewis) mě překvapilo, že tam chodí (já vím, jsem hrozná a netaktní, co nadělám). Lenu Headey (Lizzie) jsem tam téměř ani nepoznala, Tima Pigott-Smitha (Benn) okamžitě. I přes celkem pěkné obsazení si ale nemyslím, že se k filmu vrátím.