23. února 2012

Summer of '42 (1971)

Nothing from the first day I saw her, and nothing that has happened to me since, has ever been as frightening and as confusing, for no person I've ever known has ever done more to make me feel more sure, more insecure, more important and less significant.

zdroj: imdb.com
IMDb. Na Summer of '42 jsem narazila při jednom díle seriálu Family Guy, kde to Brian bezostyšně vykradl a pak se k tomu přiznal. Ten úsek, který vykradl (v citátu nahoře) se mi zalíbil, tak jsem si myslela, že by tam té poetiky mohlo být víc. A možná i bylo, ale spíš to asi docení někdo, kdo prožil svou první sexuální zkušenost v létě 1942.

Celkově to pro mě bylo příliš dlouhé, ne moc přesvědčivé, ti uhrovatí kluci se mi nelíbili, a navíc pokud se mě někdo snažil přesvědčit, že takto skutečně mluvili, tak se mu to opravdu nepovedlo. Jennifer O'Neill (Dorothy) byla ale nádherná a spolu s tím ostrovem přiváděla vizuální stránku k dokonalosti.

Celkově ale pokud se ještě někomu zalíbila ta věta, tak si ji může zkopírovat a film si směle odškrtnout, ani to za to moc nestojí.