4. ledna 2015

Miranda: Series 3

| Series 1 & 2 | Series 3 |
_______


3.01 It Was Panning - 3.02 What a Surprise - 3.03 The Dinner Party - 3.04 Je Regret Nothing - 3.05 Three Little Words - 3.06 A Brief Encounter - 3.07 I Do, But to Who? - 3.08 The Final Curtain

zdroj: imdb.com
Na další řadu jsem si musela počkat dva roky, přičemž se snad neustále posunovalo datum premiéry, ale když jsem se konečně dočkala, stálo to za to. Miranda se vrátila úplně stejně nabušená, jako byly obě předchozí série. Jak je možné nemilovat seriál, který má hned v prvním díle nové řady postavu, která se jmenuje Dick Twist?

Série dějově navázala tam, kde skončila. Opět, stejně jako ve druhé sérii, bylo hlavní linií Mirandin (Miranda Hart) vztah s Garym (Tom Ellis), který mě prostě baví. Miranda mu konečně odpustila, on si vzápětí narazil Rose (Naomi Bentley) a Miranda zase Mikea (Bo Poraj). Nakonec je to stejně svedlo k sobě a Miranda dostala historicky první cliffhanger, za který NEDÍK.

Krom Mirandy a Garyho se v plné síle vrátily i ostatní postavy - Tilly (Sally Phillips), která opět perlila a nejvíc, když si v A Brief Encounter přitáhla "Dreamboat" Charlieho (Adrian Scarborough). Stevie (Sarah Hadland) a Penny (Patricia Hodge) jsou moje srdcovky, hlavně tedy Penny. Trochu mi chyběl Clive (James Holmes); dlouho jsem nemohla přijít na to, co mi schází, až jsem si vzpomněla na něj.

Epizody byly všechny překvapivě vyrovnané a naprosto dokonalé. Musím ale vypíchnout Three Little Words, protože to byla asi nejšílenější epizoda vůbec, a ještě jednou A Brief Encounter za výběr Never Forget You na pozadí. Z guest stars potěšili Tim Pigott-Smith (Valerie, The Dinner Party) a Dominic Coleman (Three Little Words), který si zopakoval dokonalou roli jediného zákazníka, který je stejně praštěný jako Miranda.

Prostě s novou řadou jsem byla naprosto spokojená až na fakt, že měla jen šest dílů, a doufám, že bude čtvrtá. Nehorázně se na ni těším. A ať je dřív, než za dva roky!

zdroj: imdb.com
Nejen, že nové epizody byly za ty dva roky, ale ještě ke všemu to byly jen dva speciály (vánoční a novoroční), které přímo navazovaly na třetí řadu a seriál ukončovaly. (A můžeme být rádi, že aspoň ty.) I Do, But to Who? byla epizoda jak víno, skutečně pravá Miranda se vším všudy. Myslím, že jsme všichni tak nějak věděli, že si Miranda vybere Garyho, ale uznávám, že na konci jsem byla vyděšená, zmatená a měla jsem snad stejně zlomené srdce jako oni. To čekání na poslední díl bylo snad delší než celé ty dva roky.

The Final Curtain bylo trochu slabší, každopádně trapně musím přiznat, že jsem chvilku měla strach, že se ti dva nakonec neusmíří. Každopádně to bylo lehce přepálené, což mě docela mrzelo - ten velkolepý úprk něco zachránit a překazit byl v kontrastu s tím poselstvím o růstu, které se Miranda snažila předat, a úplně to nefungovalo, jak mělo. Potěšil mě ale zákazník (Dominic Coleman), jehož jméno nikdo nezná, a Clive, ale absolutně nechápu, že Clive nepozval Mirandu a Stevie na svou svatbu. Heather Small jsem čekala, ale Gary Barlow byl překvapení, každopádně si to cameo rozhodně zasloužil.

Tak jak tak jsem na konci byla stejně dojatá, jako sama Miranda, a ukončili to krásně. (Akorát mě začíná trochu zmáhat to množství oblíbených seriálů, které mi definitivně končí.) Miranda mi bude nehorázně chybět.