17. listopadu 2013

RED 2 (2013)

What happens in the Kremlin stays in the Kremlin!

zdroj: imdb.com
IMDb. Z RED 2 jsem měla trochu strach, protože jedničku jsem si úplně zamilovala a měla jsem obavy, co vyleze z dvojky. Překvapivě jsem se ale opět královsky bavila. Nebylo to tak dobré jako jednička - čistě i proto, že to nemělo ten punc novosti a leccos jsem čekala - ale zasmála jsem se, pobavila jsem se a dokonce jsem si nadšeně tleskla jako magor pokaždé, když děj přivedl zpátky starou známou postavu.

Bylo osvěžující vidět, že Frank (Bruce Willis) a Sarah (Mary-Louise Parker) jsou pořád spolu, k smrti jsem se děsila nějaké bolestivé rozchodové zápletky, ale zvládli to skvěle i bez toho a to i přesto, že mezi ně hodili Katju (Catherine Zeta-Jones), nejzbytečnější postavu obou filmů dohromady. Vůbec tam nemusela být. Marvin (John Malkovich) to jako vždycky táhl, Victoria (Helen Mirren) je stále můj idol, s Ivanem (Brian Cox) jsou pořád boží pár a Han Cho Bai (Byung-hun Lee) skvěle zapadl (a to tělo!). Sir Anthony Hopkins (Dr. Edward Bailey) si opět střihl dokonalého magora, ale jak dokáže být stále tak elegantní a charismatický, ať hraje co chce, je mi fakt záhadou.

Dále mě potěšili Neal McDonough (Jack Horton), tihle uhlazení zmetci mu prostě jdou, a David Thewlis (The Frog), skvělá mimika a práce s obličejem, i když ho do děje dostali poněkud podivně. Celkově bych se vůbec nebránila trojce, je to pořád skvělá popcornovka, v životě potřebuju trochu Frank & Marvin bromance, a pokud seženou stejný cast... Prostě ano.