5. ledna 2014

Carrie (2013)

You can only push someone so far before they break.

zdroj: imdb.com
IMDb. Když už jsem se kdysi hecla a koukla na původní Carrie, řekla jsem si, že si dám i remake, ačkoliv jsem z původního filmu zas tak odvázaná nebyla. Přesvědčilo mě ale to obsazení, které bylo vybrané skvěle, nicméně děj mě prostě pořád zase tak moc nebere. Už původní Carrie byla moc přemrštěná na to, abych to mohla brát vážně, a novější verze to jako obvykle ještě podpořila.

Chloë Grace Moretz (Carrie White) má fakt talent. Neměla tu děsivou nevinnost Sissy Spacek a v té pomstychtivé poloze byla trochu teatrální, ale dospívající holku, která chce jen zoufale zapadnout mezi vrstevníky a zjemnit dopad vyšinuté matky hrála naprosto přesvědčivě. Julianne Moore (Margaret White) je bohyně, žrala jsem to tak dokonale, až jsem ji začala intenzivně nenávidět. Judy Greer (Ms. Desjardin) mě hodně potěšila, byla skvělá a jsem ráda, že měla zrovna tuhle roli.

Jak jsem avizovala výš, nemohlo mě to ohromit, když mi nic moc neřekl ani původní film, ale jako zářez do filmografie Julianne Moore a Chloë Grace Moretz se to rozhodně vyplatilo vidět.