17. ledna 2014

Pillow Talk (1959)

They sent a woman. That's like sending a marshmallow to put out a bonfire.

zdroj: imdb.com
IMDb. Pillow Talk byl jasná volba od chvíle, co jsem se dozvěděla, že ten film hodně inspiroval Down with Love, které miluju. Přiznávám, že se mi líbil stejně jako Barefoot in the Park, smála jsem se nahlas, vtáhlo mě to a fakt jsem si to užívala. Myslím, že se podívám po víc filmech s tímto obsazením.

Účes Doris Day (Jan Morrow) mi moc neseděl, ale jinak byla skvělá. Ty její rychle měnící se výrazy, když jí došla nějaká zrada, a velké oči byly geniální. Rock Hudson (Brad Allen) byl fakt svůdník, nad Bradovou "vynalézavostí" jsem fakt umírala a Rex a jeho akcent byli dílem bohů. Tony Randall (Jonathan Forbes) mě ze začátku moc nebral, teprve až začal být na konci pěkně škodolibý. Ovšem nejlepší byla Alma (Thelma Ritter), hlavně v interakcích s Bradem.

Celkově nejen, že je to boží film sám o sobě, ale navíc se teď mnohem víc pobavím pokaždé, když uvidím Down with Love. Plus, nemyslím si, že je náhoda, že se hlavní hrdinové The Rocky Horror Picture Show jmenují Brad a Janet (a to "Oh, Brad!" které sténaly Bradovy úlovky se až nebezpečně podobá zvukům, které vyluzovala Susan Sarandon).