17. ledna 2014

Some Like It Hot (1959)

It's not how long it takes, it's who's taking you.

zdroj: imdb.com
IMDb. Jsem hrozná ostuda a naprosté klasiky doháním až teď. Nicméně pomalu ale jistě se propracovávám k filmové gramotnosti. Už hrozně dlouho jsem se chtěla podívat na něco s Marilyn Monroe (Sugar) a tohle jsem našla, takže to byla logická volba. Musím říct, že jsem čekala, že se budu bavit víc - nevtáhlo mě to tolik, jak jsem čekala, a opravdu nahlas jsem se smála až na úplném konci, ten mě dostal.

Ale nemůžu říct, že to byla úplná ztráta času. Zápletka byla výborná, Sugar krásně naivní, pánové výborně praštění. Jerry (Jack Lemmon) vypadal jako Daphne naprosto děsivě, něco mězi matkou Normana Batese a slečnou Fritton (tamní maskéři se Lemmonovou maskou museli inspirovat, jinak si to neumím vysvětlit). Joe (Tony Curtis) by snad jako Josephine i prošel, ale Junior byl mnohem lepší, to byla neuvěřitelná taktika. Za nejlepší postavu ovšem považuji Osgooda Fieldinga III (Joe E. Brown), to bylo něco.

Nicméně rozhodně je to dobrý film, ráda si ho zopakuji, a jen tohle stačilo, abych podlehla kouzlu Marilyn Monroe. That escalated quickly.