4. dubna 2014

The Immigrant (2013)

You think there's goodness in everybody but there isn't.

zdroj: imdb.com
IMDb. O The Immigrant jsem dopředu věděla jen to, že tam hrají Joaquin Phoenix a Marion Cotillard, to mi absolutně stačilo. Tak nějak podvědomě jsem nečekala, že to bude veselý film (kdybych si zjistila, že to napsal/režíroval ten sám člověk, co stojí za Two Lovers a We Own the Night, hned by bylo vše jasnější), ale stejně mě to nakonec překvapilo. Ten konec jsem ale čekala i temnější.

Joaquin Phoenix (Bruno) si zahrál dvě tváře skvěle. Od začátku jsem tušila, že je v Brunovi něco zlého, ale jako obvykle, co se týče Joaquinových rolí, nic není černobílé a na konci mi ho bylo skoro až líto, jeho povaha byla jeho prokletí. Marion Cotillard (Ewa) byla nádherná, Ewa podle mě byla neuvěřitelně silná. Napůl jsem čekala, že se nakonec ukáže, že je Ewina sestra Magda (Angela Sarafyan) dávno mrtvá, ale byla jsem ráda, že to nebyl ten případ.

Jeremy Renner (Emil / Orlando) chudák tak nějak neměl šanci a hrál toho obligátního klaďáka, ale stejně si Emil nezasloužil, jak dopadl. Na tom filmu nebylo absolutně nic pozitivního - od toho, čím si musela Ewa projít, včetně toho, jak se k ní zachovala rodina, přes fatálně špatnou povahu Bruna až k tomu konci, který ač pro Ewu a Magdu poměrně optimistický, stejně zanechal hroznou pachuť.

Celkově je The Immigrant rozhodně silný film, ale jeden z těch, které už si radši znovu nepustím.