3. května 2015

The Following: Season 2

| Season 1 | Season 2 |
_______

Inverted morals aside, you and I are very much cut from the same cloth.
We're basically the same person.



2.01 Resurrection - 2.02 For Joe - 2.03 Trust Me - 2.04 Family Affair - 2.05 Reflection - 2.06 Fly Away - 2.07 Sacrifice - 2.08 The Messenger - 2.09 Unmasked - 2.10 Teacher's Pet - 2.11 Freedom - 2.12 Betrayal - 2.13 The Reaping - 2.14 Silence - 2.15 Forgive

zdroj: imdb.com
Na to, jaká havárka byla první řada, mě druhá docela bavila, aspoň ze začátku. Bylo nad slunce jasné, že Joe Carroll (James Purefoy) nezemřel a trochu mě to mrzelo, protože James je James a toho prostě musím mít. Tak do deváté epizody jsem byla poměrně spokojená, od deváté epizody, kdy se ukázalo, že Claire Matthews (Natalie Zea), nezbytečnější, nejtupější a nejprotivnější ženská postava pod sluncem žije, to začalo jít absolutně do kytek. Hlavám ve FOXu by za to rozhodnutí, že přežije, měl někdo poškrábat lak na autě.

Ryan Hardy (Kevin Bacon) mi byl celou druhou řadu ukradený (v tom lepším případě, v tom horším mě vytáčel), Mike Weston (Shawn Ashmore) mě obtěžoval - cokoliv, o co se s tou postavou pokoušeli, se tak úplně nepovedlo, působilo to nedokončeně a ta postava moc nedávala smysl. Emma Hill (Valorie Curry) je i nadále mou nejoblíbenější postavou a nahrazuji realitu vlastním světem, ve kterém jí ta koza Claire nezkřivila ani vlásek. Pro mě ji fakt nemohli zabít víc ponižujícím způsobem. Nicméně je hezké, že Emmu nechali na otázku, co je smrt, říct: "Silence. There's no more talking, no more running, no more lying or fighting, killing. I think it all just stops. It gets really quiet, and there's only silence. At least I hope that's what it is." A když pak zemřela, na chvíli bylo skutečně absolutní ticho. To se jim povedlo.

Max Hardy (Jessica Stroup) byla slabší odvar svého strýce. Dokud byla jeho zdravým rozumem, bavila mě. Jakmile začala obsesovat taky, veškeré sympatie vyletěly komínem a zařadila se mezi typické "klaďáky", které The Following produkuje bez rozmyslu a jak na běžícím pásu. Úplně stejný případ nastal s Ginou Mendez (Valerie Cruz), u které mě ale i tak vytočilo, že jakmile ji nepotřebovali, ani pes po ní neštěkl. To stejné potkalo i Carrie Cooke (Sprague Grayden), která byla aspoň zajímavá. Docela mě bavila Jana (Leslie Bibb) - škoda, že skončila s vystřeleným mozkem.

Vraždící rodinka Lily Gray (Connie Nielsen) nebyla tak úplně špatná a hlavní dvojčata Luke a Mark (Sam Underwood) byli dobře úchylní, ale nebylo to tak úplně ono. Micah (Jake Weber) a jeho Korban byli mnohem zajímavější. Jen škoda, že Joeovo převzetí kultu bylo hrozně rychlé, měli s tím kultem místo celé Lily Gray přijít od začátku a bylo by to mnohem přirozenější. Nepochopila jsem postavu Mandy (Tiffany Boone), byla chudák úplně bytečná.

Potěšila Carrie Preston (Judy). Naopak mě nepotěšilo, že se opět opakoval stejný scénář jako obvykle - Joe začne dělat nelogické chyby a začne vyšilovat. Je smůla, že to evidentně neumí psát tak, aby ho dostali do úzkých trochu kreativněji. Ale James Purefoy to pořád hraje naprosto lahodně, o tom žádná. U finále jsem si fakt myslela, že si ze mě dělají srandu. Prakticky to znovu celé nasadili na začátek - Joe ve vězení potom, co se ponížil před ženskou, kterou chtěl o sezónu dřív zabít a následně mu byla až do té epizody víceméně u levé půlky, Hardy bez Claire, Claire... koho zajímá, kde je? Když už mi neudělali radost tím, že by ji zabili, mohli by mi aspoň udělat radost tím, že už ji nikdy neuvidím.

Prostě, prvních devět epizod celkem ušlo, chvílemi to bylo mnohem lepší a drželo pohromadě lépe než první řada, zbytek škoda mluvit. A ještě ke všemu dostali třetí sérii. Já se té kraviny fakt nezbavím.

EDIT 2015: Protože nejsem sebevrah, ze třetí řady jsem se dívala jen na scény s Joem. Jamesovi Purefoyovi se ty The Silence of the Lambs momenty ve vězení fakt povedly, Joe tam byl vůbec nejsilnější. Konečná konfrontace s Ryanem byla snad to nejlepší, co natočili, a jsem ráda, že Joea konečně popravili - myslím, že tu postavu úplně vyčerpali. Měl by se objevit ještě i po své smrti, ale na to už jim dlabu, už jsem viděla všechno, co bylo potřeba.