27. července 2014

Gentlemen Prefer Blondes (1953)

Don't you know that a man being rich is like a girl being pretty? You wouldn't marry a girl just because she's pretty, but my goodness, doesn't it help?

zdroj: imdb.com
IMDb. Hrozně dlouho jsem chtěla vidět film, ze kterého je původně Diamonds Are a Girl's Best Friend a konečně jsem to udělala a pustila si ho. Musím říct, že postava Lorelei Lee byla zatím nejlepší postava, kterou jsem v podání Marilyn Monroe viděla - byla roztomilá a hloupoučká jen do té doby, dokud to fungovalo, a pak se ukázalo, že je chytrá, to mě hodně bavilo.

Postava Dorothy Shaw (Jane Russell) oproti Lorelei působila poněkud ploše právě proto, že u ní nenastal žádný povahový zvrat. Nebo spíš protože se nepřetvařovala, abych ji zase neshazovala. Každopádně přátelství mezi Lorelei a Dorothy se krásně sledovalo. Každá žila podle jiných hodnot, ale rozuměly si a neponižovaly se. Písně byly všechny docela fajn, ale že bych si je musela stáhnout do mobilu, to zase asi ne - ačkoliv Anyone Here for Love? si asi zopakuji, ale i s videem.

Nevím, jestli bych si film vyloženě cíleně opakovala, jako to plánuji třeba s Some Like It Hot, ale rozhodně to nebyla ztráta času.