18. srpna 2015

Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)

The time for this world is over.

zdroj: imdb.com
IMDb. Když jsem kdysi Sky Captain and the World of Tomorrow viděla poprvé, byla jsem z něj nadšená. Hrozně se mi líbil ten filtr, přes který to bylo točené, jak byly postavy nasvětlené, kostýmy, lehké aroma dieselpunku, věčné hašteření mezi Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) a Sky Captainem (Jude Law), prostě víceméně všechno... Ale když jsem se na to teď dívala znovu, už jsem z toho tak odvařená nebyla.

Ačkoliv technicky se mi ten film pořád líbil (s výjimkou některých scén, u kterých bylo hodně vidět, že je to digitální) a špičkování mezi Joem a Polly bylo pořád fajn ("Could we just for once die without all this bickering?"), Polly mě většinu času neuvěřitelně rozčilovala, Jude Law byl buď unylý nebo přehrával, a jediná opravdu zajímavá postava, kapitán Franky Cook (Angelina Jolie) měla hrozně málo prostoru. Stejný problém jsem měla s Dexem (Giovanni Ribisi), i když mě nebavil tak moc jako Franky.

Líbilo se mi ale, že obsadili dávno zesnulého Laurencee Oliviera (dr. Totenkopf), skvěle dopomohl atmosféře filmu. Rozhodně film nebudu hodnotit jako špatný, roky zpátky mě fakt dostal, a konec je pořád dokonalý, ale jako mladší jsem z něj byla o dost víc odvařená.