22. srpna 2015

Futurama: Season 5

| Season 1-4 | Season 5 | Season 6 & 7 | Season 8 |
_______


Bender's Big Score (2007)

zdroj: imdb.com
Musím přiznat, že když jsem se teď na to dívala s odstupem, Bender's Big Score nebylo zase až takové zklamání. Hodně jsem si užívala ty začáteční narážky na FOX. Hermesova (Phil LaMarr) dekapitace a jeho následný rozchod s LaBarbarou (Dawnn Lewis) mě teda zase znovu nebral. Benderův virus poslušnosti, který vlastně nezměnil, jaký byl zmetek, mi ani moc nevadil a tetování, které umožňovalo cestovat časem, na Fyově zadku, bylo perfektní. Nudar, Fleb a Schlump byli dostatečně nechutní. Potěšilo cameo Brannigana (Billy West), Kifa (Maurice LaMarche) a Fryovy rodiny.

Ohledně celé té Leela (Katey Sagal), Fry (Billy West) a Lars linie si upřímně nejsem moc jistá. Jo, je extrémně sladké, že Lars je vlastně Fry a že se to točí pořád v kruhu, ale jako nově nalezený shipper mě trochu hněte, že Leela uvažuje o Fryovi jen v případě, že dospěje, a jak rychle se přes Larse na konci dostala. Vím, že je to kreslený komediální seriál, ale stejně mě to naštvalo. Ale konec filmu byl prostě dokonalý.

The Beast with a Billion Backs (2008)

zdroj: imdb.com
Je to neuvěřitelné, ale zpětně se mi The Beast with a Billion Backs líbilo ještě víc než Bender's Big Score. Zaprvé tam mělo prostor víc věcí než jenom Fry a Leela, a tím myslím především Amy (Lauren Tom) a Kifa, pro které jsem měla vždyky mnohem větší slabost. Konec mě každopádně naštval, Brannigan taky, ale to je vlastně klasika. Benderova linie s League of Robots mi přišla poměrně o ničem až do doby, kdy se propojila s hlavním příběhem s Yivoem (David Cross), pirátský závěr byl super. Leelino chování docela mátlo, když vezmeme v úvahu, že podporovala Fryův vztah s Colleen (Brittany Murphy) a přitom Fry je první forma její životní lásky, Larse. Ale pravděpodobně to zbytečně analyzuju a ztrácím se v tom.

Farnsworth (Billy West) s Wernstromem (David Herman) byli naprosto dokonalí, líbilo se mi jejich týmování. A za rozhodně nejdrsnější považuji vtip s Benderovým prvorozeným synem, to byla síla. Plus, nesmírně mě potěšil Pazuzu!

Bender's Game (2008)

zdroj: imdb.com
Kdysi jsem Bender's Game označila jako nejhorší z těch filmů, ale tentokrát bych k němu tak drsná nebyla. (I když je pravda, že jsem na ty filmy celkově mírnější.) Líbilo se mi, že si dali pohov od Fry/Leela linie, a hodně se mi líbila ta část ve fantasy světě. Parodie na Lord of the Rings byla skvělá (i když bych si ji asi víc užila, kdybych nějakého viděla) a samozřejmě nemůžu opomenout Star Wars a Duel of the Fates. Což mě přivádí k Farnsworthovi - čekala jsem, že někdo ze synů Mom bude Farnsworthův, a mělo mi být od začátku jasné i kdo. Benderova linie v blázinci pro roboty byla taky fajn, hlavně hromadná terapie, protože byla nejen vtipná, ale hezky odkazovala i na dřívější epizody.

Nebyla jsem úplně nadšená z té líbačky Leegoly a Gynecaladriel, bylo zcela jasné, proč tam byla, ale zas to netáhli moc dlouho. Takže jak říkám, zpětně se mi tenhle film líbil víc než napoprvé.

Into the Wild Green Yonder (2009)

zdroj: imdb.com
Into the Wild Green Yonder jsem kdysi označila jako ještě slabší než Bender's Game a možná to bylo tím, že jsem se na to teď dívala moc unavená a zblblá z práce, ale docela jsem se u toho bavila. Mělo to pár fakt slušných momentů - Kif a Amy zase spolu, Nixon sám o sobě, Calculonův operační systém Windows Vista - a jako nově věřící Fry/Leela shipper jsem si i docela užívala celou tu hlavní linii, i když eco-feministas a ti Fryovi tupci (Legion of Mad Fellows) lehce zněli jako něco, co už tam párkrát bylo. Rozhodně to není část Futuramy, po které bych sáhla, kdybych si chtěla nějakou Futuramu dát, ale neoznačila bych to nutně jako úplně nejhorší.

A konec, který počítal s tím, že jde vlastně možná o nejposlednější Futuramu vůbec, byl krásně udělaný, myslím, že až teprve to to můžu docenit.