27. prosince 2015

Shock Treatment (1981)

You need a bit of shock treatment, / gets you jumping like a real live wire...

zdroj: imdb.com
IMDb. I přesto, jak miluju The Rocky Horror Picture Show, jsem doteď netušila, že to mělo nějaký neoficiální nepřímý sequel. Když jsem zjistila, kolik lidí tam nehraje, původně jsem se na to nechtěla ani podívat, ale nakonec mě přemohla zvědavost a podívala jsem se na to. Písničky se mi zasekly v hlavě jak hřebík a nechtěly ven, ale jinak jsem byla trochu zklamaná, že Tim Curry nakonec odřekl Farleyho Flavorse, protože to mohla být teprve pořádná jízda.

Jessica Harper (Janet Majors) měla překvapivě hluboký hlas a docela by mě zajímalo, jak by ty písničky dopadly, kdyby je zpívala Susan Sarandon. Cliff De Young (Brad Majors) nebyl oproti Barrymu Bostwickovi takový rozdíl, ale myslím si, že Farley Flavors mu seděl trochu víc. Richard O'Brien (Cosmo McKinley), Patricia Quinn (Nation McKinley) a Nell Campbell (sestra Ansalong) byli jako obvykle skvělí a Barry Humphries (Bert Schnick) byl dobrá postavička do jazzu.

Potěšil mě Charles Gray (soudce Oliver Wright) a líbilo se mi, že víceméně zrecyklovali postavy z RHPS (jako Ralpha a Betty Hapschatt, jejichž svatbou začíná RHPS), než aby vymýšleli další. Jinak ale Shock Treatment rozhodně pro fandu RHPS není nutností, ale ty písničky jsou fajn - zejména Me of Me a Looking for Trade, ale většina je prostě dobrých.