1. května 2016

Welcome to Me (2014)

This morning I woke up and there was a pubic hair on my pillow shaped like a question mark. And it really got me thinking of unanswered questions, like all the times in my life when I was supposed to feel something but I felt nothing and all the other times in my life where I wasn't supposed to feel anything but I felt too much and the people around me weren't really ready for all of my feelings.

zdroj: imdb.com
IMDb. Jelikož jsem teď v aktivním stádiu zkoumání kariéry úžasné a dokonalé Kristen Wiig (Alice Klieg), narazila jsem logicky na Welcome to Me a zaujala mě už jen ta premisa. Kristen Wiig si opravdu umí filmy vybrat.

Alice Klieg (Kristen Wiig) je psychicky nemocná egoistická ženská, která vyhraje 83 milionů a rozhodne se, že chce talk show, která bude jen s ní a o ní. Chvílemi je to vtipné, chvílemi trapné, chvílemi je mi jí prostě líto, ale Kristen Wiig je po celou dobu naprosto úžasná. Linda Cardellini (Gina) byla úžasná, i s tím menším množstvím prostoru, který měla, zahrála úplně všechno. Joan Cusack (Dawn) potěšila, Jennifer Jason Leigh (Deb) hrála zosobněné svědomí, které to v půli filmu vzdalo, což taky o lecčem vypovídá.

Zaujal mě Wes Bentley (Gabe Ruskin), kterého znám z American Horror Story a ty jeho vyšinuté, ztrápené oči jsem přičítala roli. Ukazuje se, že ten chlap se tak dívá pořád, nad čím teď musím přemýšlet. Taky je hot. James Marsden (Rich Ruskin) neměl úplně lichotivou roli; Tim Robbins (Dr. Moffet) působil jako příjemná otcovská figura; a Alan Tudyk (Ted Thurber) je pořád víc než koukatelný.

Celkově můžu film jen doporučit. Welcome to Me je jiné, než obvyklá mainstreamová tvorba, a stojí za to.