1. května 2016

Lucifer: Season 1

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______

It's hard to shake your true nature.


1.01 Pilot - 1.02 Lucifer, Stay. Good Devil. - 1.03 The Would-Be Prince of Darkness - 1.04 Manly Whatnots - 1.05 Sweet Kicks - 1.06 Favorite Son - 1.07 Wingman - 1.08 Et Tu, Doctor? - 1.09 A Priest Walks into a Bar - 1.10 Pops - 1.11 St. Lucifer - 1.12 #TeamLucifer - 1.13 Take Me Back to Hell

zdroj: imdb.com
Od začátku jsem byla tak nějak zklamaná, že s tím námětem, o kterém jsem se dočetla, se Lucifera ujal zrovna FOX. Pořád jsem měla trochu naděje, když jsem zjistila, že to píše Tom Kapinos, přece jen napsal Californication, ale i ta se nakonec rozplynula, když se ukázalo, že ano, skutečně jde jen o další procedurál. Trochu se to zlepšilo ke konci, když začala gradovat zápletka, která pod epizodkami běžela od začátku, ale na můj vkus toho mohlo být o moc víc. Co rozhodně není potřeba je další průměrný procedurál.

Tom Ellis (Lucifer Morningstar) je boží, to víme už od Mirandy, ale ten zatracenej elegantní ďábel mu šel mimořádně. Nejen, že byl extrémně hot, ale když se dostal Luci do ráže, měl tak správně vyšinutý výraz, že byl občas hrozivý i bez toho příšerného CGI efektu. (A většinu času možná i hrozivější.) Lauren German (Chloe Decker) je skvělá (a nádherná), ale hrozně mi vadilo, jak schematická Chloe je. Neslouží k ničemu jinému, než jako protipól Lucifera a umožňuje tu klišoidní zápletku o zranitelnosti, a to je prostě škoda.

Amenadiel (D.B. Woodside) je boží postava. Má v sobě konflikt, osobnost vs. poslání stejně jako jeho bratr a podle mě je fakt docela propracovaný, baví mě. To stejné Mazikeen (Lesley-Ann Brandt) - to, že ji nechali se rozvíjet navzdory Luciferovi je obrovský krok dopředu, a i když se to nevyvinulo přímo tak, jak bych si bývala přála. Pořád ale fungovala víc než Chloe. Dan Espinoza / Detective Douche (Kevin Alejandro) mě jinak zvlášť nebral, ale těšilo mě, že té schematičnosti nepodléhaly jen ženy. Dr. Linda Martin (Rachael Harris) sice existovala jenom jako doplňek pro Lucifera z druhé strany, ale zvládla si zachovat tvář a za to jsem si tu postavu nakonec oblíbila.

Všimla jsem si AnnaLynne McCord (Delilah, Pilot), pořád stejně umělá; dále se objevil John Pankow (Jimmy Barnes, Pilot); Jodi Lyn O'Keefe (Ronnie, The Would-Be Prince of Darkness); a Rebecca De Mornay (Penelope, Pops). Do další řady samozřejmě jdu, ale tahle víceméně fungovala jen díky té nevatové zápletce, která se nakonec táhla přes všech třináct dílů. Pokud to natáhnou na standardní odběr, tak se fakt bojím, jak to dopadne.