17. května 2018

Lucifer: Season 3

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______

Best way to pretend you're not running away from something is to run towards something else.


3.01 They're Back, Aren't They? - 3.02 The One with the Baby Carrot - 3.03 Mr. & Mrs. Mazikeen Smith - 3.04 What Would Lucifer Do? - 3.05 Welcome Back, Charlotte Richards - 3.06 Vegas with Some Radish - 3.07 Off the Record - 3.08 Chloe Does Lucifer - 3.09 The Sinnerman - 3.10 The Sin Bin - 3.11 City of Angels? - 3.12 All About Her - 3.13 Til Death Do Us Part - 3.14 My Brother's Keeper - 3.15 High School Poppycock - 3.16 Infernal Guinea Pig - 3.17 Let Pinhead Sing! - 3.18 The Last Heartbreak - 3.19 Orange is The New Maze - 3.20 The Angel of San Bernardino - 3.21 Anything Pierce Can Do I Can Do Better - 3.22 All Hands on Decker - 3.23 Quintessential Deckerstar - 3.24 A Devil of My Word

zdroj: lucifer.wikia.com
Přiznám se, že s Luciferem trochu ztrácím trpělivost. U druhé řady jsem chválila, že se jim poměrně dařilo odchylovat od typického procedurálu a silně jsem to zakřikla. Do třetí řady natankovali super a většina dílů (z první poloviny řady) byla jenom nudná a klišoidní vata. Přijde mi, že z Lucifera (Tom Ellis) dělají chvílemi spíš komickou postavičku a ačkoliv umí Tom Ellis vypadat krásně vyšinutě, už to nestačí na to, aby po tom šaškování skutečně vypadal hrozivě, což je na vládce Pekla zaprvé neskutečný průser a za druhé to ten seriál nesmírně degraguje. A hlavně, Tom Ellis má na víc.

Nechápu, proč vrátili Charlotte Richards (Tricia Helfer), jako postava mě absolutně nezajímá a je jich tam i bez ní dost, navíc herecký projev Tricii Helfer úplně nedává prostor dobře se přeorientovat z mámy na Charlotte a byť tam měla Charlotte dost prostoru leccos si prožít, stejně jsem jí na to úplně neskočila. A už vůbec nechápu nutnost obsadit do role Marcuse Piercee ztaťkovatělého Supermana Toma Wellinga, neznám žádného vyčichlého amerického herce s menším talentem. Nefungoval ani jako klaďák ani jako záporák, prostě tam nefungoval vůbec. Odhalení Piercee jako Kaina pro mě bylo "mírně" antiklimaktické a ten milostný trojúhelník byl přímo bolestivý.

Všechno už táhli tak dlouho, že mi bylo celkem jedno, jestli Chloe (Lauren German) Lucifera furt chce a přišlo mi, že se ta chemie vytrácí. Linda (Rachael Harris) a Amenadiel (D. B. Woodside) byli fajn, byť hrozně rychle vyšuměli, a ten následující konflikt s Maze (Lesley-Ann Brandt) fakt přepálili - a zase to byla škoda, protože Lesley-Ann Brandt je skvělá herečka. Detective Douche (Kevin Alejandro) za mě vůbec nemusel mít tolik prostoru a Ella (Aimee Garcia) mi většinu času lezla na nervy.

Z epizod bych vypíchla Mr. and Mrs. Mazikeen Smith, protože Maze; Off the Record, protože byla ta epizoda otřesná, bylo na ní hodně vidět, že do té řady chronologicky nepatří, a dali si naprosto minimální práci s tím, aby to zamaskovali (plus mě ani nebavila); Chloe Does Lucifer, protože Linda a Amenadiel; Til Death Do Us Part, protože manžel Lucifer se do toho nádherně položil; a A Devil of My Word, protože až na to otřesné levné CGI to byla vlastně dost dobrá epizoda. Z guest stars potěšila Julie Gonzalo (Jessica Johnson, High School Poppycock).

Zrušením seriálu jsem byla překvapená, ale spíš příjemně. Zasloužilo si to zaříznout už loni, takže jsem už ani nedoufala, že letos se k tomu konečně odhodlají. Série byly zbytečně dlouhé, bylo tam hrozně vaty, týdenní vraždy byly brutálně ohrané a nezajímavé a ty velké zápletky prostě vyznívaly do prázdna - buď protože se táhly do nekonečna nebo protože jejich důležitost totálně podkopali. A Devil of My Word mě ani tak nenaštvalo tím cliffhangerem jako spíš tím, že zrovna na tohle jsem čekala od první epizody a tím, že ta epizoda byla na poměry Lucifera fakt dobrá.

Každopádně doufám, že to žádná televize nezachrání a že uvidím Toma Ellise na nějaké kabelovce, kde dostane prostor v něčem dobře napsaném a pořádně temném. Je nesmírná škoda, že byl jeho padlý anděl vyplýtvaný zrovna na toto.