31. května 2017

Lucifer: Season 2

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______

I find that people make Los Angeles their home for one of two reasons. Either they're running from something, or looking for something. So ask yourself... which is it? Running or looking?


2.01 Everything's Coming Up Lucifer - 2.02 Liar, Liar, Slutty Dress on Fire - 2.03 Sin-Eater - 2.04 Lady Parts - 2.05 Weaponizer - 2.06 Monster - 2.07 My Little Monkey - 2.08 Trip to Stabby Town - 2.09 Homewrecker - 2.10 Quid Pro Ho - 2.11 Stewardess Interruptus - 2.12 Love Handles - 2.13 A Good Day to Die - 2.14 Candy Morningstar - 2.15 Deceptive Little Parasite - 2.16 God Johnson - 2.17 Sympathy for the Goddess - 2.18 The Good, the Bad, and the Crispy

zdroj: imdb.com
Popravdě nevím, co mě na tomto seriálu překvapilo víc - jestli fakt, že přežil první sezónu, nebo fakt, že se jim poměrně daří odchylovat se od toho typického procedurálu a udržet skutečnou zápletku. Jasně, případy vražd, které jsem každý viděla už stokrát, tam pořád jsou, ale u většiny dílů hrají druhé housle a není to ani tak otravné. Pořád si myslím, že je nesmírná škoda, že práva koupil zrovna FOX, Showtime nebo i Starz by tomu slušel mnohem víc, ale co už. Když se na to přestanu dívat optikou toho, co to mohlo být, a dívám se na to jako na to, co to je, je to vlastně poměrně příjemné překvapení.

Co se týče sezóny jako takové, hodně se mi líbilo, jak byla vygradovaná až po A Good Day to Die, pak to bylo tak trochu čekání na to, jak dopadne zápletka s mámou / Charlotte (Tricia Helfer). Finále hypovali jako velkou smršť, mně to teda jako taková pecka nepřišlo. Přiznávám, že jsem byla příjemně překvapená, jak to nakonec uzavřeli, a jsem ráda, že máma nebyla typický záporák, jakým se jevila na začátku, ten konec to dokazuje. Takže jsem vlastně spokojená jak s tou zápletkou, tak s tím, jak (že) skončila.

Lucifer (Tom Ellis) je moje zlatíčko, protože Tom Ellis je moje zlatíčko, ale přiznám se, že chvílemi mi Luci svými nanýry lezl na nervy. Bolest rozehráli krásně, ale brala bych víc momentů, když je Lucifer vzteklý a doutná jako na konci God Johnson. Chloe (Lauren German) je pořád stock character a tím, že z ní udělali někoho stvořeného jen pro Lucifera, už prakticky neexistuje jako vlastní osoba, je to "plot device". Amenadiel (D. B. Woodside) mi svým hledáním sám sebe chvílemi lezl na nervy, ale nebyla to taková hrůza. Detective Douche (Kevin Alejandro) mi přestal vadit, takže taky fajn.

Kdo mi ale dělá obrovskou radost je Maze (Lesley-Ann Brandt), která se vyvíjí, roste a posunuje se dopředu, ale pořád má tu osobnost, díky které jsem si zamilovala. Dokonce i Linda (Rachael Harris) dostala další rozměr tím, že jí v Monster Lucifer ukázal svou pravou tvář. (I když to konkrétně bylo megatrapné - měli nechat jen Lindinu reakci, Rachael Harris to zahrála naprosto luxusně, ta "maska" jí to úplně zkazila.) A hodně mě bavilo její přátelství s Maze. Co se týče nových postav, kromě mámy přibyla ještě Ella Lopez (Aimee Garcia), u které ještě nevím, co s ní zamýšlí, ale postavy tohoto typu mám ráda.

Co se týče epizod, vypíchla bych Weaponizer, protože Uriel (Michael Imperioli); Monster, protože ten konec; Stewardess Interruptus, protože "will they, won't they" a Luciferova armáda milenců; A Good Day to Die, protože to prostě byla dobrá epizoda; God Johnson, protože úžasný Timothy Omundson (Earl Johnson), u kterého byla sakra škoda, že není bůh; a The Good, the Bad, and the Crispy, protože se mi líbí, jak uzavřeli máminu zápletku.

Z guest stars jsem si všimla Charismy Carpenter (Jamie Lee Adrienne, Weaponizer) a Rebeccy De Mornay (Penelope, Quid Pro Ho).

Celkově bych řekla, že to byla povedená sezóna a konec mě hodně navnadil na další.