22. října 2016

Another Period: Season 1 & 2

| Season 1 & 2 | Season 3 |
_______


Season 1
1.01 Another Period - 1.02 Divorce - 1.03 Funeral - 1.04 Pageant - 1.05 Senate - 1.06 Lillian's Birthday - 1.07 Switcheroo Day - 1.08 Dog Dinner Party - 1.09 Reject's Beach - 1.10 Modern Pigs

zdroj: imdb.com
Another Period jsem náhodou zahlédla na české Comedy Central (pod názvem Zvrhlé panství, který mi přijde otřesný, ale chápu, z čeho vychází), ale promptně na to zapomněla. Teprve když mi to bylo připomenuto, našla jsem si to a pustila. A víte co? Je to hovadina přesně pro mě. První řadu jsem sjela téměř na jeden zátah a nelitovala jsem, že jsem tomu především kvůli Christině Hendricks (Celine) dala šanci.

Celý seriál je především parodie na Downton Abbey, ale podle mě hodně povedená, protože žije sama o sobě. Nemůžu se rozhodnout, jestli je moje nejoblíbenější postava Celine nebo Beatrice (Riki Lindhome), většinou je to dost vyrovnané. Lillian (Natasha Leggero) je těsně za nimi. Obzvlášť v oblibě mám i Hortense (Artemis Pebdani / Lauren Ash), je super Lauren Ash znovu vidět. Blanche (Beth Dover) mám taky hodně ráda; víceméně mám ráda všechny postavy, ale nebudu sem vypisovat telefonní seznam z Wikipedie, tak jsem vypíchla jen těch pár podle mě nejlepších.

Co se týče epizod, je jedna lepší než druhá, takže vypíchnu jen guest stars: Kate Micucci (Eunice), Ben Stiller (Charles Ponzi, Lillian's Birthday), Missi Pyle (Celery Savoy) a Rachel Blanchard. Na druhou řadu se hodně těším.

Season 2
2.01 Tubman - 2.02 Annulment - 2.03 The Prince and the Pauper - 2.04 Trial of the Century - 2.05 Roosevelt - 2.06 Servants' Disease - 2.07 Harvard - 2.08 Joplin - 2.09 Lillian's Wedding - 2.10 The Duel - 2.11 Lillian Is Dead

zdroj: imdb.com
Ve spoustě případů druhá řada zaostává za tou první čistě protože ta novota opadne a scénář do nedokáže vykompenzovat. Ne tak v případě Another Period - ten seriál je taková masivní nestydatá hovadina, že prostě nemůže ztratit dech, protože není nic, do čeho by nešli. Natasha Leggero a Riki Lindhome prostě ví, co dělají, a především se baví. Je to na tom poznat a myslím, že mě to nepřestane jen tak bavit.

Tuhle sezónu mi trochu chyběla Celine - jak mi jednou ukážete Christinu Hendricks, nemůžete čekat, že se spokojím jen s trochou screentime. Chci ji tam pořád. Ale i těch pár scén, které měla, byly super. Mrzelo mě přeobsazení Hortense (Lauren Flans byla typově podle mě úplně někde jinde než Lauren Ash a bylo to poznat), ale jelikož tam skoro vůbec nebyla, nebilo to tak do očí. Musím říct, že i přestože je to parodie vyhnaná do extrému, stejně už mi začíná být trochu nepříjemné sledovat, co dělají s Blanche, a fakt, že dřív to nejspíš nebyla hyperbola, je prostě smutný.

Trochu mě zklamali s Flobelle (Alice Hunter) - měli tam spoustu prostoru přitáhnout někoho opravdu zajímavého, ale Flobelle nějak vyzněla do prázdna. Na druhou stranu, při tom množství postav prostě neměla tolik prostoru, aby mě to zvládlo skutečně iritovat.

Z epizod musím vypíchnout Servants' Disease a ani nevím proč; Lillian's Wedding, protože I'll F**k You in Heaven; a The Duel a Lillian Is Dead, protože to spolu s Lillian's Wedding byla neuvěřitelná třídílná show.

Zkrátka a dobře, Another Period je i po druhé řadě pecka a těším se na třetí.