13. listopadu 2016

The Spoils of Babylon (2014)

Why do men always have to deny the love that was meant for them?


The Foundling - The War Within - Kicking the Habit - The Rise of the Empire - The Age of the Bastard - So Sweet the Bells

zdroj: imdb.com
IMDb. Nemůžu uvěřit, že mi trvalo tak dlouho, než jsem vůbec zjistila, že The Spoils of Babylon existuje, a když se to konečně stalo, tak to bylo úplnou náhodou. A přitom jestli ta minisérie vznikla pro někoho, tak pro mě. Milovala jsem každičký aspekt všech šesti dílů a jako milovník parodií můžu upřímně říct, že tahle byla jak víno. Trochu Gone with the Wind, trochu The Thorn Birds, trochu Wuthering Heights s epickostí starého dobrého Návratu do ráje, prostě luxus se skvělým obsazením.

Hvězdou celého opusu byla samozřejmě Kristen Wiig (Lauoreighiya Samcake / Cynthia Morehouse), která je prostě bohyně komedie. Bez jejího lahodného přehrávání by The Spoils of Babylon nebyly prakticky nic. Tobey Maguire (Dirk Snowfield / Devon Morehouse) držel s Kristen Wiig krok a když byli společně na scéně, prostě to fungovalo. Přes Haleyho Joela Osmenta (Marty Comanche / Winston Morehouse) jsem na The Spoils of Babylon vlastně narazila. Chudák chlap se toho dětského obličeje prostě nezbaví. Příjemně potěšil Michael Sheen (Christopher Smith / Chet Halner), byl extrémně sladký, i Molly Shannon (Odessa Dobson / Meredith Sennheiser), byť se tam opravdu jenom mihla.

Až při psaní tohoto článku jsem zjistila, že existuje volně navazující série, The Spoils Before Dying, které se už teď nemůžu dočkat, i když pochybuji, že překoná tohle. Milovníci parodií, jděte do The Spoils of Babylon. Stojí to za to.