26. února 2017

Krásno (2014)

Třeba jsme na světě proto, abysme si to posrali.

zdroj: novinky.cz
FDb. Ke Krásnu jsem se dostala přes velkou nudu a zaujalo mě, že v něčem, co vypadá jako taková ptákovina, hraje Karel Roden (Kos). Ten byl jako vždycky úžasný, bavila mě jeho psychotická role, ale jinak mi to přišlo, jako by se Ondřej Sokol (Adam) snažil natočit například Seven Psychopaths a moc se mu to nepovedlo. Nepřišlo mi to moc vtipné, sem tam úsměvné, ale lhala bych, kdybych tvrdila, že jsem nebyla zvědavá, jak to dopadne.

Ondřej Sokol (Adam) mě herecky baví, ale z nějakého podivného důvodu mi dělalo radost, když dostával přes držku. Martin Finger (Michal) mě děsí, nevím čím to je. Všude, jde jsem ho zatím viděla, jsem z něj měla hrozně nepříjemný pocit. Jana Krausová (Blanka Horáková) je vždycky skvělá, Karel Roden (Kos) si toho psychopata užil, co to šlo, a Jaroslav Plesl (Muller) mu zdatně sekundoval. Je velká škoda, že Kos a Muller společně nedostali víc prostoru. Postavy Ondřeje Malého (Dan) mi bylo snad jako jediné upřímně líto. David Matásek (recepční), Michal Suchánek (nadpraporčík) a Michal Pavlata (Michalův otec) si prakticky jen štěkli.

Celkově bylo Krásno dobrá zábava na jeden večer, ale nemůžu se zbavit, že to byl pokus o něco, co se nepovedlo. Nevím, jestli bych to nutně doporučila.