26. dubna 2017

Labyrint: II. řada

| I. řada | II. řada | III. řada |
_______


2.01 Díl první - 2.02 Díl druhý - 2.03 Díl třetí - 2.04 Díl čtvrtý - 2.05 Díl pátý - 2.06 Díl šestý - 2.07 Díl sedmý

zdroj: csfd.cz
První řada seriálu Labyrint mě dva roky zpátky hodně příjemně překvapila, takže když jsem zjistila, že běží druhá, nadšeně jsem se do ní pustila. Celkem záhy nadšení opadlo a druhý až šestý díl jsem sjela najednou. S každou epizodou jsem byla zmatenější, co se tam vlastně děje, a začínala jsem být trochu nervózní z toho, že nejasnosti přibývaly, ale vůbec nic se nepropojovalo. Zpětně jsem měla pocit, že první řada začala dávat smysl mnohem dřív, ale můžu si to pamatovat špatně.

Jiří Langmajer (Michal Remeš) se vrátil a stále mi není sympatický, ale nějak jsem si na něj zvykla. Richard Franěk (Jan Hájek) mi byl od začátku protivný, stejně tak Martina Tesařová (Tatiana Vilhelmová). Hrozně mi ze začátku přišlo, že se snažili nahradit Dana (Stanislav Majer) s Tamarou (Zuzana Kanóczová), ale minimálně s Fraňkem to nakonec vylepšili. Sice jsem ho nesnesla ani tak, ale aspoň se nesnažili o reset. O Martině nevím, co si myslet - zvlášť sympatická mi nebyla, Tatianě Vilhelmové tyhle drsňačky moc nežeru, ale na konci ukázala, že aspoň není blbá, takže to bylo fajn.

Miroslav Donutil (Petr Oliva) si užívá především to klení, Zuzana Kainarová (Irena) a Michal Dalecký (David) mě popravdě nijak zvlášť nezajímali. Jiří Dvořák (Karel Kříž) je vždycky potěšením a nehorázně mu to seklo, Pavlovi Křížovi (advokát Kobza) tyhle uhlazené typy jdou a Viktor Preiss šel ten záporák skvěle. Martin Myšička potěší vždycky.

Co se týče příběhu, jakmile se v sedmém díle všechno uzavřelo, musím říct, že vymyšlené to bylo skvěle. V české seriálové realitě to nejspíš působilo trochu nejapně s těmi kápěmi, ale ten samotný nápad s posledním Přemyslovcem byl vlastně super. Jenom je hrozná škoda, že do té šesté epizody to jenom mátlo a nic takového neslibovalo, chtělo by to možná trochu líp nadávkovat, aby to finále nebylo takový šok. Například Křížova zápletka zabírala hrozně moc místa, ale pak víceméně vyšuměla. Ale jak jsem psala, nápad to byl skvělý a perfektně to celé uzavřeli, takže zápletka mi přišla dobrá.

Docela bych si přála, aby se Labyrint vrátil potřetí - zajímalo by mě, s jakou zápletkou by se Strach vytasil do třetice všeho dobrého.