1. července 2017

Berlin Station: Season 1

| Season 1 | Season 2 | Season 3 |
_______

You can never know anyone. That's the fucking truth. Because the person you present to the world, the person everyone sees... that guy is always bullshit.


1.01 Station to Station - 1.02 Lights Don't Run on Loyalty - 1.03 Riverrun Dry - 1.04 By Way of Deception - 1.05 Unter Druck - 1.06 Just Decisions - 1.07 Proof of Life - 1.08 False Negative - 1.09 Thomas Shaw - 1.10 Oratorio Berlin

zdroj: imdb.com
Byl to prakticky jen Richard Armitage (Daniel Miller), co mě nalákalo na Berlin Station - tyto špionážní seriály mě většinou tak moc nelákají, obvykle se v nich ztrácím. Ani Berlin Station v tomto ohledu nebyla výjimka - bavilo mě to dost na to, abych to dokoukala do konce, ale ne dost na to, abych to sledovala, kdyby to nemělo tak dobré obsazení. Vždy skvělý Richard Armitage to samozřejmě vedl a byť nebyl zdaleka jediný, kdo se tam herecky vyřádil, úplně jsem zapomněla, jak k sežrání je, takže mě dostal dvakrát tolik.

Rhys Ifans (Hector DeJean) mě uhranul jako druhý v pořadí. K hraní měl krásně emotivní materiál, vznik a existence Thomase Shawa dávala perfektní smysl a myslím, že bylo nesmírně šťastné, že DeJean a Miller stáli vedle sebe a zároveň proti sobě - Richard Armitage a Rhys Ifans měli společně nejlepší scény a skvělou chemii. Víc než Frostovi (Richard Jenkins) jsem fandila Kirschovi (Leland Orser), Valerie (Michelle Forbes) měla méně prostoru, než by se mi líbilo a Sandra (Tamlyn Tomita) skvěle ukazovala důležitost dobrého back-officu. U Clare Itani (Zahra Ahmadi) mě mrzelo, že byla zjevně od začátku myšlená jako oběť, a Esther Krug (Mina Tander) bych klidně brala mnohem víc, sama o sobě mi přišla podvyužitá a její a Danielovy scény byly sexy.

Jak jsem psala výš, špionážní věci mě většinou neberou, protože mají tendence být hrozně zamotané a jak jasně nevidím něčí motiv, ztrácím o to zájem. Berlin Station to zvedal tím skvěle zahraným osobním úhlem, ale zase to pro mě sráželi tím ukazováním dramatického momentu, následným "přetočením" a chronologickým doběhnutím do toho dramatického momentu. Nemám to většinou ráda a vadilo mi, že ten moment v tomto případě mi někdy ani nepřišel mimo mísu až do doby, kdy to tam dojelo a mně to došlo, čímž to absolutně ztratilo ten efekt a přišlo mi to nejen laciné, ale i zbytečné.

Pro fandy špinážního žánru je to podle mě skvělé, dobře zahrané a hezky vygradované - až na ten bod výš nemám řemeslně žádné výhrady. Vzhledem k tomu, jak to uzavřeli, je druhá řada docela zbytečná, ale uvidím. Richard Armitage mě k pokračování přitáhne, ale možná si trochu přeji, aby druhá řada byla s úplně jiným obsazením a já se k tomu "nemusela" vracet.