18. února 2019

Berlin Station: Season 3

| Season 1 | Season 2 | Season 3 |
_______

The devil's not done with you yet.


3.01 Aut Concilio Aut Ense - 3.02 Fire Knows Nothing of Mercy - 3.03 The Old Lie - 3.04 If You Swear, You'll Catch No Fish - 3.05 The Dream of the Four Policemen - 3.06 In Cold Hell - 3.07 The Eye Fears When It Is Done to See - 3.08 The Green Dacha - 3.09 End of War - 3.10 Book of the Fallen

zdroj: metacritic.com
Vždycky, když akutální řada Berlin Station skončí, tak nějak čekám, že byla poslední, a zatím to tak nikdy není. Hned při premiéře jsem byla docela vyděšená - závěr Fire Knows Nothing of Mercy mě jako fandu Daniela Millera (Richard Armitage) zdrtil a ze začátku to fakt vypadalo, že Hector DeJean (Rhys Ifans) se nevrátí.

Přiznám se, že těch pár epizod, než se ukázalo, že Daniel žije (byť ho ještě dlouho nebylo vidět), a na scénu se vrátil Hector, mě zase tolik nebavilo. Mám všechny ty postavy ráda, ale bez těch oblíbených je to holt trochu průměr. A byť jsem si přála, aby dostal Hector happy end, málem jsem se počůrala radostí, když se objevil a nastavil pro Daniela krk. (Okamžitě se mi to v hlavě přeplo z bromance na romanci, ale AO3 bohužel není na stejné vlně a když, tak v němčině.)

Chvilku jsem si to dávala a pak přišla The Green Dacha. Abych byla upřímná, napůl jsem čekala, že se tohle stane, jakmile Daniela najdou, ale ze srdce jsem doufala, že se pletu. Ani na minutu jsem ale netušila, kdo to udělá a za jakých okolností. Při Danielově skutečné smrti se mi úplně sevřel žaludek, bylo to neskutečně kruté. A upřímně jsem doufala, že Hector Daniela pomstí.

Hlavní zápletka mě tentokrát moc nebrala, bylo pro mě těžké se s ní ztotožnit jako v případě druhé řady, a neměli mimo agenty ani silnou osobnost, která by mě do toho vtáhla, Sofia Vesik (Katarina Cas) tak nějak nestačila. Valerii (Michelle Forbes) to šéfování slušelo, Kirsch (Leland Orser) a April (Keke Palmer) jsou moje zlatíčka a u Torrese (Ismael Cruz Cordova) by mě zajímala jeho minulost, takhle se mi jeví jako absolutní psychopat - byť jeho hašteření s Hectorem bylo super a to opatrné přátelství s Kirschem ještě lepší.

BB (Ashley Judd) mě štvala ještě dřív, než začala vrážet nože do zad, Frostovi (Richard Jenkins) jsem přála naprosto to nejhorší, sráč jeden, a Esther Krug (Mina Tander) mi bylo líto, Mina Tander ale v tom omezeném časovém prostoru zvládla ztvárnit naprosto úžasný mix bolesti a odhodlání, krásný výkon. James Cromwell (Gilbert Dorn) potěšil a trochu jsem doufala, že to bude Dorn, kdo Frosta sundá, pokud ne Hector, což se mi bohužel nevyplnilo.

Finále mě dost naštvalo. Na jednu stranu bylo jasné, že to nedořeší tuto sezónu, nemohli si nechat ujít tak šťavnatý cliffhanger, na druhou stranu už jsem tak trochu doufala, že se k tomu nebudu muset vracet. Tohle mi ale nedá. Takže doufejme v další řadu a že buď Hector nebo Esther Frosta dostanou.

EDIT 23/08/2019: Zrušeno. Frost má víc štěstí než rozumu.