15. července 2018

GLOW: Season 2

| Season 1 | Season 2 | Season 3 |
_______

You let somebody in, you know? And then, you make room. Then they go.
And the room's still there.



2.01 Viking Funeral - 2.02 Candy of the Year - 2.03 Concerned Women of America - 2.04 Mother of All Matches - 2.05 Perverts Are People, Too - 2.06 Work the Leg - 2.07 Nothing Shattered - 2.08 The Good Twin - 2.09 Rosalie - 2.10 Every Potato Has a Receipt

zdroj: imdb.com
GLOW jsem odkládala asi čtrnáct dní, protože jsem věděla, že jakmile to pustím, neskončím, dokud to neuvidím všechno. Zvládla jsem si to rozdělit aspoň na dvě poloviny, což byl heroický výkon, protože s tou půlhodinovou stopáží se prostě normálně neznám. Druhá sezóna byla kvalitativně prakticky jako by to nikdy neskončilo, jenom děj se hýbal hezky dopředu. Těch deset epizod opět uběhlo jak voda a teď můžu zase čekat rok na další dávku.

Alison Brie (Ruth Wilder) je naprosto úžasná. Ruth má hroznou spoustu poloh a Alison Brie je všechny dojí, a to ani nepočítám, čeho je schopná jako Zoya nebo její sestra Olga. Ruth je pro mě hodně inspirativní. Jako já má tendence se litovat, ale zároveň se umí neskutečně zapřít a makat, a rozhodně se od ní můžu přiučit té ochotě jít s kůží na trh a přehlížet krátkodobá uspokojení. A hodně se mi líbí, že se konečně vymezila proti Debbie. Betty Gilpin (Debbie) přeji tu nominaci, byla neskutečně přesvědčivá - poznám to podle toho, že jsem ji nemohla vystát - ale pokud si zasloužila nominaci ona, měla ji tuplem dostat Alison Brie. Nicméně, Debbie - jo, fakt ji nemám ráda. Beru, že je v blbé životní situaci, ale stahuje lidi kolem sebe dolů a ještě má pocit, že na to má nárok, což nemám ráda. Ve finále mě ale naplnila nadějí - vypadá to, že se konečně našla.

Sam Sylvia (Marc Maron) je můj oblíbený misantrop. Miluju, jak se ta postava vyvíjí a miluju, jak to jde pomalu, je to o to uvěřitelnější. Jeho interakce s Justine (Britt Baron) ukazovaly, jak moc by se chtěl přestat sabotovat a věřit tomu, že jeho život může být lepší, ale jde to těžko. Myslím, že Ruth je velkou součástí celého toho procesu a že už si teď naštěstí uvědomuje, že s ní je mu líp. A přímo to souvisí i s tím, jak se Ruth vehnala do náruče Russella (Victor Quinaz), který postrádá všechny Samovy kritické povahové rysy. Pojďme si nalít čistého vína - Russell není její první volba, jenom ta bezpečnější varianta - je to Ruthin pokus nesabotovat se problematickým partnerem. A tenhle můj úsudek souvisí jen trochu s tím, že jsem touhle dobou někde v této fázi se shippováním Sama a Ruth.

Co se týče ostatních holek, fakt jsem trochu víc doufala, že v druhé řadě dostanou víc prostoru, ale bylo to tak nastejno s tou první. Cherry (Sydelle Noel) mi byla tuto sezónu sympatičtější než minulou, ale jenom o chlup, moc prostoru neměla. Jsem ale ráda, že přišli s Black Magic, stokrát lepší než Junkchain. Carmen (Britney Young) si zasloužila mnohem víc prostoru, ale co už; Rhonda (Kate Nash) mi tuto sezónu přišla trochu zbytečná; Sheila (Gayle Rankin) by si taky zasloužila víc prostoru; Tammé (Kia Stevens) dostala epizodu pro sebe a byla to 100% správná investice; Melrose (Jackie Tohn) mě nebrala stejně jako Rhonda. S Arthie (Sunita Mani) a Yolandou (Shakira Barrera) vyrukovali až nakonec, takže těžko říct, jestli to myslí vážně nebo je to obligátní LGBT vložka, ale Arthie tak měla aspoň nějaký prostor, takže beru. Zbývající holky toho měly tak málo, že je ani nemá cenu zmiňovat.

Prakticky jediné, k čemu jsem měla výhrady, byl Bash (Chris Lowell). Ta postava je podle mě trochu problematická, protože funguje dobře jako komické pozadí, ale jakmile ho chtějí posunout do dramatické pózy, prostě to podle mě nefunguje. Věc s Florianem se podle mě táhla dlouho, byla antiklimatická, a ta finální svatba s Rhondou byla hodně deus ex machina.

Z epizod musím rozhodně vypíchnout Mother of All Matches, protože úžasná linie Tammé; Work the Leg, protože Sam ochranitel; Nothing Shattered, protože Ruth a Sam v nemocnici; The Good Twin, protože to byla prostě neskutečná epizoda; a Rosalie, protože Sam/Ruth extravaganza. Je to ale vybírání toho nejlepšího z už tak hodně dobrého, celá sezóna byla silná. (A taky to ukazuje... že už jsem zase v háji.)

Celkově super sezóna a hodně, hodně, hodně se těším na další a holky ve Vegas.