5. září 2018

The Office: Series 1 & 2

The people you work with are people you were just thrown together with. You don't know them. It wasn't your choice. Yet you spend more time with them than you do friends or family. But probably all you've got in common is that you walk on the same bit of carpet for eight hours a day.


Series 1
1.01 Downsize - 1.02 Work Experience - 1.03 The Quiz - 1.04 Training - 1.05 New Girl - 1.06 Judgement

zdroj: imdb.com
Myslela jsem si, že když mě americká verze seriálu bavila, ta původní britská bude bomba. Navíc co jsem si pamatovala, Extras mě bavilo, takže jsem se docela těšila. A byla jsem hodně zklamaná. Napřed jsem si říkala, že je to moje chyba - pouštěla jsem si to k uklízení a možná jsem se do toho nedostala, ale pak jsem si uvědomila, že americké verzi jsem většinou věnovala přesně tolik pozornosti a stejně mě to bavilo.

Problém byl podle mě v ději. Trapárny Davida Brenta (Ricky Gervais) se rychle začaly zajídat, jak byly na jedno brdo, Gareth Keenan (Mackenzie Crook) neměl žádnou jinou charakteristiku než že se z něj dala dělat sranda a tomu se podle mě věnovalo málo prostoru. Tim Canterbury (Martin Freeman) a Dawn Tinsley (Lucy Davis) podle mě neměli tolik prostoru, kolik by si zasloužili, když si dělali srandu z Garetha.

Z epizod bych vypíchla The Quiz, protože byla relativně vtipná; a Training, protože tam byl dobrý materiál pro Tima a Brentovy songy byly super.

Series 2
2.01 Merger - 2.02 Appraisals - 2.03 Party - 2.04 Motivation - 2.05 Charity - 2.06 Interview

zdroj: imdb.com
Jelikož jsem to jela najednou, moc jsem neviděla rozdíl mezi první a druhou řadou. Docela mě bavil Tim - jeho pokus vzdálit se Dawn, která byla stále zadaná, byl skvěle zahraný, ale to bylo víceméně všechno, co mi uvízlo v hlavě. Všechno ostatní bylo dost na jedno brdo a dost mě mrzelo, že měli spoustu dalších postav, ale vůbec je nevyužívali, což byl asi můj největší problém. Trochu jsem si myslela, že když první série všechno rozehrála, někam se posuneme, ale spletla jsem se.

Z epizod bych vypíchla Appraisals, protože Keithovo (Ewen MacIntosh) hodnocení; Charity, protože Tim a Gareth; a Interview, protože ten moment, kdy si Tim sundá mikrofon a jde se vyznat Dawn byl fakt překvapivě silný. Z guest stars bych vypíchla Stephena Merchanta (Oggy) a Olivii Colman (Helena, Interview).

Celkově jsem ráda, že vznikly Christmas Specials (byť to často u britských seriálů nemusí znamenat nic dobrého), protože byť jsem nijak zvlášť investovaná nebyla, takový konec by mě naštval.

The Office Christmas Specials

I don't know what a happy ending is. Life isn't about endings, is it? It's a series of moments. If you turn the camera off, it's not an ending, is it? I'm still here. My life's not over. Life just goes on.

zdroj: amazon.de
Jak jsem psala výš, byla jsem vlastně ráda, že se rozhodli seriál takto zakončit, nicméně dvě hodiny byly na tu hustotu děje fakt příliš. Brentova cesta ke "slávě" byla podle mě předvoj Extras a stačilo by toho o polovinu míň; z Garetha šéfem se podle mě dalo vytřískat víc humoru; Tim v podstatě neměl co dělat kromě mluvení o svých citech k Dawn, která jediná měla nějakou pořádnou zápletku. Byť nemůžu říct, že bych kdy Timovi a Dawn fandila tolik jako Jimovi a Pam, stejně jsem byla ráda, když Dawn odkopla toho imbecila, se kterým chodila, a došla si pro Tima.

Kromě uzavření Tim & Dawn zápletky rozhodně ještě stálo za to If You Don't Know Me By Now.

Celkově jsem ráda, že jsem viděla ten kult, ale rozhodně se u mě nedostal do žádné hitparády britcomů.