20. září 2018

BoJack Horseman: Season 5

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 | Season 5 | Season 6 |
_______

How do you make it right when you've made it so wrong, you can never go back?


5.01 The Light Bulb Scene - 5.02 The Dog Days Are Over - 5.03 Planned Obsolescence - 5.04 BoJack the Feminist - 5.05 The Amelia Earhart Story - 5.06 Free Churro - 5.07 INT. SUB - 5.08 Mr. Peanutbutter's Boos - 5.09 Ancient History - 5.10 Head in the Clouds - 5.11 The Showstopper - 5.12 The Stopped Show

zdroj: imdb.com
BoJack Horseman je pravděpodobně moje nejoblíbenější drama (a stále ještě mi přijde trochu divné, že je to zrovna kreslený seriál, který si tu příčku zasloužil), takže když mě překvapila další řada (nejsem teď schopná sledovat data vysílání), měla jsem velkou radost. Každou sezónu si myslím, že už to lepší být nemůže, že už nemůžou jít houšť, a každou sezónu mě příjemně vyvedou z omylu. A znovu mi zlomí srdce.

BoJack (Will Arnett) je pravděpodobně jeden z nejlépe napsaných antihrdinů a slyšet Willa Arnetta mi dělá radost. Jsem poměrně zaskočená, že jsem vývoj událostí této řady nepředvídala, protože mě vlastně nenapadá, kam jinam to mohlo jít. Linie Diane (Alison Brie) mě tuto sezónu popravdě trochu zklamala. V The Dog Days Are Over začali slibně, ale pak to bylo celé jenom o jejím vztahu s BoJackem a Mr. Peanutbutterem (Paul F. Tompkins) a nepřišlo mi, že zase tak moc o ní. (S tím novým účesem mě ale příjemně překvapili, to se v animácích často nestává.) S Princess Carolyn (Amy Sedaris) je to naštěstí o něčem jiném, její rozpolcenost byla úžasná. Todd (Aaron Paul) mi tuto sezónu přišel úplně zbytečný.

Přišlo mi, že se jim podařilo mít dílčí zápletky, a pořád se stabilně posunovali v té hlavní - BoJackově zhroucení - plus to krásně gradovalo. Vypíchla bych The Dog Days Are Over, protože Diane; BoJack the Feminist, protože si super poradili s těžkým a aktuálním tématem; The Amelia Earhart Story, protože mám ráda epizody zaměřené na Princess Carolyn; Free Churro, protože mě překvapilo, jak výživné to bylo, i když to byl jen BoJackův monolog; INT. SUB, protože se mi hodně líbil styl vyprávění; a The Showstopper, protože taneční číslo a celá epizoda byly úžasné.

Celkově to byla fakt silná a vývážená sezóna a jsem hodně zvědavá na další.