23. září 2018

Orange Is the New Black: Season 6

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
| Season 5 | Season 6 | Season 7 |
_______

God doesn't make good people or bad people. That's a myth. He just makes people. Sometimes they do good things, sometimes not so good. But the beauty is you get to wake up and choose every day.
As long as you're choosing to do the good things, then you're good.



6.01 Who Knows Better Than I - 6.02 Shitstorm Coming - 6.03 Look Out for Number One - 6.04 I'm the Talking Ass - 6.05 Mischief Mischief - 6.06 State of the Uterus - 6.07 Changing Winds - 6.08 Gordons - 6.09 Break the String - 6.10 Chocolate Chip Nookie - 6.11 Well This Took a Dark Turn - 6.12 Double Trouble - 6.13 Be Free

zdroj: imdb.com
Nová řada Orange Is the New Black byla venku už nějakou dobu, když jsem si to konečně pustila, a nedá se říct, že jsem do toho byla nějak zvlášť odvařená. Pro OItNB je typické velké množství postav, díky čemuž děj poměrně skáče a postavy dost absentují. Některé úplně vypadly a měla jsem pocit, že za každou, co byla z kola, přibylo nejméně pět nových. Byla jsem přehlcená a většinou jsem sledovala drama, které mě nebralo, protože se týkalo postav, které mě zvlášť nezajímaly.

Dokonalým příkladem jsou sestry Denningovy - současná Carol (Henny Russell) mě nebavila, u mladé (Ashley Jordyn) nevím, jestli byla přehrátá nebo vyšinutá. Barb (Mackenzie Phillips) byla aspoň trochu zajímavá, nicméně jejich zločin dělal naprosto nemožné s nimi sympatizovat, takže celá ta zápletka se pro mě hrozně táhla. Jsem ale ráda za to, jak to skončilo. Co se týče jejich poskoků, Badison (Amanda Fuller) byla celá špatně, fakt hodně mě vytáčela. Daddy (Vicci Martinez) na tom byla trochu líp především díky tomu, jak ji propojili s Dayou (Dascha Polanco), ale hlavně měla i zajímavější backstory. Dál mě z té vedlejší smečky zaujala jenom Annalisa (Christina Toth), hlavně díky image.

Alex (Laura Prepon) mě tuhle sezónu ani moc nerozčilovala - hodně pomohlo, že u ní a Piper (Taylor Schilling) přestali s tím "will they, won't they", takhle to bylo mnohem lepší. Nicky (Natasha Lyonne) a Lorna (Yael Stone) obě hrály druhé housle, ale Lorna to chytla ještě hůř než Nicky, ta aspoň měla nějakou zápletku s Red (Kate Mulgrew). S tou mě trochu zklamali, stejně jako s Pennsatucky (Taryn Manning) - u obou tam podle mě bylo víc, než na kolik jim dali prostoru.

Líbila se mi zápletka Blancy (Laura Gómez), ten konec mě vzal za srdce. Gloria (Selenis Leyva) a Maria (Jessica Pimentel) mě moc nezajímaly, Black Cindy (Adrienne C. Moore) a Taystee (Danielle Brooks) byly úplně jiné téma. Tak nějak jsem tušila, že pro Taystee to nedopadne dobře, ale stejně to zabolelo. Ten fakt, jakou roli v tom hrála Cindy a jak ji to žere, celé situaci nepomáhá, a v budoucnu tuším průser. Suzanne (Uzo Aduba) byla bohužel taky tak nějak křoví, stejně jako Flaca (Jackie Cruz).

Fakt mě ale potěšili s Caputem (Nick Sandow), už nějakou dobu mě baví, ale tuhle sezónu si mě úplně získal. Fig (Alysia Reiner) mě taky baví víc a víc, hlavně teda s Caputem. Záležitost s Lindou Ferguson (Beth Dover) byla hodně velká sranda, ale samozřejmě se to všem třikrát tolik vymstilo - Linda je snad jediný člověk, který mě prudil víc než Badison. Ze strážných stojí za to vypíchnout jenom McCullough (Emily Tarver), jsem docela zvědavá, jestli se jejímu neléčenému PTSD budou věnovat dál.

Docela jsem přemýšlela nad tím, jestli pokračovat dál - po dosledování jsem byla prostě vyčerpaná a není to jen tím maratonem - myslím, že díky roztříštěnosti těch zápletek a milionu flashbacků se to ani jinak sledovat nedá, protože než se děj zase otočí k vaší oblíbené postavě, zapomenete, co se s ní dělo před tím. Po finále mě ale zajímá, co přinese sedmá řada.