24. června 2015

Orange Is the New Black: Season 3

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
| Season 5 | Season 6 | Season 7 |
_______


3.01 Mother's Day - 3.02 Bed Bugs and Beyond - 3.03 Empathy Is a Boner Killer - 3.04 Finger in the Dyke - 3.05 Fake It 'Till You Fake It Some More - 3.06 Ching Chong Chang - 3.07 Tongue-Tied - 3.08 Fear, and Other Smells - 3.09 Where My Dreidel At - 3.10 A Tittin' and a Hairin' - 3.11 We Can Be Heroes - 3.12 Don't Make Me Come Back There - 3.13 Trust No Bitch

zdroj: imdb.com
Orange Is the New Black efekt se projevil i při třetí řadě. Řekla jsem si, že to stáhnu na epizodu denně, ideálně ke cvičení, ale nakonec to byly většinou tři denně a zase jsem na rok na suchu. Autoři mají takový talent, že se do toho vždycky zažeru a letos mě zajímaly téměř všechny linie, že ani nevím, kde začít. Asi nejspíš mou nejoblíbenější trestankyní Dayou (dokonalá Dascha Polanco), které mi bylo hrozně líto, Bennett (Matt McGorry) mě vyloženě nasral a napůl doufám, že už se nevrátí. Taky se děsím čtvrté řady, protože až Daya zjistí, že si malou nechala jen proto, aby skončila v děcáku, tak mi to snad utrhne srdce.

Hodně mě bavila Pennsatucky (Taryn Manning), chvílemi jsem s ní snad i cítila, a hodně se mi líbilo to přátelství mezi ní a Big Boo (Lea DeLaria), fakt jsem to nečekala, ale fungovalo. Nicky (Natasha Lyonne) mi zlomila srdce a fakt mi pak chyběla, ale Morello (Yael Stone) mi to vynahradila. Hrozně jsem jí ten konec přála a doufám, že to vydrží. Myslím, že by ji to teoreticky snad i mohlo vyléčit z toho chorobného lhaní. Hodně drsné to letos měla i Sophia (Laverne Cox), to bylo až nechutné.

Zápletka s Normou (Annie Golden) byla hodně dobrá, chvílemi jsem se fakt musela smát. Za to u Poussey (Samira Wiley) a Soso (Kimiko Glenn) jsem se nesmála, byly to dvě mince stejné deprese, které obě vedly k destruktivnímu chování, a snad si z toho navzájem pomůžou. Alex (Laura Prepon) a Piper (Taylor Schilling) mě dohromady prostě nebaví (a Alexina (ne)paranoia mi byla taky celkem ukradená), ale Piper a její panty bussiness mě bavil hodně jako i fakt, že se antihrdinka mění v regulérního zločince.

Ohledně Stelly (Ruby Rose) jsem si nebyla moc jistá a doufám, že už se nevrátí, zas tak mě nedostala. Ale jestli se vrátí, tak má Piper problém. Caputo (Nick Sandow) má taky problém, ale nemůžu říct, že vyloženě nechápu, jak se do té situace dostal, a co přesně hledal. Dost se mi líbilo, že byl tuhle řadu v popředí a že ukázali, že mu na lidech, jejichž životy ovlivňuje, docela i záleží. (I když by si měl možná přestat nechávat radit od Fig (Alysia Reiner).)

Red (Kate Mulgrew) a Healyho (Michael J. Harney) jsem tak nějak čekala, takže to mě nepřekvapilo, ale je pravda, že jestli by někdo zvládl udělat z Healyho slušného člověka, tak je to Red. A Suzanne (Uzo Aduba) měla tento rok dokonalou zápletku jako autorka legendárního space porna, ke kterému dokonce vznikala i fanfiction, a která cítila tlak od fanoušků na autora. A jsem ráda, že díky tomu našla Maureen (Emily Althaus), protože ty dvě pro sebe byly stvořené.

Závěrečných pár minut Trust No Bitch docela naladilo na další řadu, nastavili si pár nových zápletek a já se na ni hodně těším. Doufám, že bude (brzo).