16. června 2014

Orange Is the New Black: Season 2

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
| Season 5 | Season 6 | Season 7 |
_______


2.01 Thirsty Bird - 2.02 Looks Blue, Tastes Red - 2.03 Hugs Can Be Deceiving - 2.04 A Whole Other Hole - 2.05 Low Self Esteem City - 2.06 You also Have a Pizza - 2.07 Comic Sans - 2.08 Appropriately Sized Pots - 2.09 40 OZ of Furlough - 2.10 Little Mustachioed Shit - 2.11 Take a Break from Your Values - 2.12 It Was the Change - 2.13 We Have Manners. We're Polite.

zdroj: imdb.com
Nenávidím Netflix. Fakt, že vždycky vypustí celou řadu najednou znamená, že to víceméně najednou sjedu, což se opět stalo s druhou řadou Orange Is the New Black. Koukala jsem a koukala, až jsem nakonec neměla na co koukat. Piper (Taylor Schilling) mě baví ještě víc než při našem prvním setkání, a malý podíl Alex (Laura Prepon) mně jako jedné z mála vůbec nevadil. Škoda, že konec asi znamená, že tam zase bude full-time. Nepřítomnost Pornstachee (Pablo Schreiber) mě těšila stejně tak, ale bojím se, že je to stejný případ jako s Alex.

Stejně jako minulou sezónu mě i tentokrát hodně bavili Daya (Dascha Polanco) a Bennett (Matt McGorry), kterému to jeho vystrkování růžků schvaluji. Překvapivě jsem si hodně užívala i dějové linie Pennsatucky (skvělá Taryn Manning) a Healyho (Michael Harney). Oba se celkem někam posunuli a oba se mi dařilo nenávidět trochu míň. Začal se mi hodně líbit Caputo (Nick Sandow) a bavila mě jeho zamilovanost do Fischer (Lauren Lapkus), které je škoda. Fig (Alysia Reiner) mi chybět nebude, jen podle mě propásli příležitost udělat si novou zajímavou vězenkyni.

Patrně nejvíc se řešila válka mezi Vee (Lorraine Toussaint) a Red (Kate Mulgrew). Moje sympatie byly jasné, na konci jsem upřímně jásala, když Rosa (Barbara Rosenblat), jejíž backstory byla mimochodem super, Vee převálcovala. Nemůžu říct, že bych z té zápletky byla nadšená, a nejvíc mě vytáčelo, jak to rozbilo vztah Taystee (Danielle Brooks) a Poussey (Samira Wiley), ty dvě mám fakt ráda. Přineslo to ale zajímavý vývoj pro Crazy Eyes (Uzo Aduba), která měla obzvlášť působivou backstory. V tomto ohledu mě hodně bavila i Lorna (Yael Stone), která je ale celkově můj miláček.

Další věc, která mě bavila, byla sázka mezi Nicky (Natasha Lyonne) a Boo (Lea DeLaria). Fandila jsem Nicky, protože Boo je celkem slušně nechutná, plus Nicky má u mě velké plus za to, že odolala a znovu nespadla do závislosti. Bavil mě nováček Brook Soso (Kimiko Glenn), líbilo se mi, jak z ní všechny rostly, a překvapivě jsem brala i zápletku s Larrym (Jason Biggs) a Polly (Maria Dizzia), i když to znamená, že Piper je teď volná, a já hrozně nechci, aby se vrátila k Alex.

Každopádně mě druhá řada Orange Is the New Black bavila stejně jako první a těším se na třetí.